Vervolg: Taghi-Proces

Door : | 0 Reacties | Op : 27-08-2020 | Categorie : SoSo Blog

Bénédicte Ficq: ‘Het Lachen Is Ons Totáál Vergaan’

Na de lunchpauze neemt Bénédicte Ficq het woord, in navolging van haar kantoorgenoten Nico Meijering en Christian Flokstra.

We hebben deze weken op kantoor echt tropenweken achter de rug. Ik wíl gewoon nog eens benadrukken hoe groot de invloed van het gebeurde op ons, advocaten, is.”

Ficq heeft zich gestoord aan het ‘achterover leunen’ van de officieren van justitie terwijl haar collega’s aan het woord waren. Ze luisterden ‘met een halve glimlach’. “Het lachen is ons totáál vergaan.”

In foute regimes ‘begint het altijd met het aantasten van advocaten en onwelgevallige figuren’. Nu wil Ficq niet stellen dat Nederland een fout regime is. “Maar ik wil dat wordt onderzocht of het een beleidsmatig proces is geweest de integriteit van advocaten te willen aantasten.”

Ficq wijst de rechtbank er op dat het van groot belang is dat de rechtbank alles uitzoekt, ‘zodat niets drekkigs in de pijplijn blijft hangen’, en vervolgens de beslissingen goed zal motiveren. “Ik word ouder en ben al een beetje oud, dus heb enige ervaring. Vonnissen die door cliënten werden geaccepteerd, kenmerkten zich doordat goed was uitgelegd hoe een zaak was uitgezocht en beoordeeld.”

Dat het Openbaar Ministerie (OM) niet zelf heeft gemeld dat advocaten Nico Meijering en Leon van Kleef waren gevolgd, beangstigt Ficq en maakt dat veel breder wordt uitgezocht of advocaten zijn afgeluisterd of bijvoorbeeld nog meer advocaten zijn gevolgd. “Het moest komen van een tipgever die de journalisten van het Algemeen Dagblad op het spoor heeft gezet van het verhaal dat mijn collega’s waren gevolgd. Het was duidelijk aanvankelijk de bedoeling dit buiten het dossier te houden en het met de mantel der liefde te bedekken.”

De maatschappij heeft er recht op dat een en ander over de ‘uiterst geheime operatie’ wordt uitgezocht. Ficq stelt met klem te hopen dat de rechters zullen zorgen ‘dat alles duidelijk wordt, en niets blijft liggen.”

https://www.parool.nl/nederland/advocaat-meijering-over-taghi-proces-zo-kan-dit-niet-verder

http://www.sosokitchen.nl/advocaat-meijering-over-taghi-proces-zo-kan-dit-niet-verder

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: