Volgorde Marmita

Door : | 0 Reacties | Op : 08-10-2018 | Categorie : SoSo Blog

Een marmita op het vuur voor de lunch met o.a. kip, wortels, sperziebonen en aardappelen.

Een marmita moet je opbouwen, maar dan achterste voren. Eerst de kip (of vlees) dan de wortels dan de sperziebonen en tot slot de aardappelen, want als je de marmita op gaat dienen dan wil je toch dat de aardappelen intact blijven ! Ik gebruik altijd kruimige aardappelen voor een marmita.

De groenten (vaak zijn dat de sperziebonen) kun je ook apart in een pannetje doen en daar dan de arwa/saus bij doen en apart laten koken om dan tot slot de marmita ermee te garneren.

Nu de marmita op hoog vuur laten koken en dan vervolgens even op laag vuur laten sudderen en dan is de marmita klaar. Voor een fatsoenlijke, lekkere marmita ben je ongeveer 2,5 uur kwijt..dus onderschat het niet !

Ik heb nog een aantal aardappelgerechten van de afgelopen tijd die ik zo zal plaatsen..ter inspiratie !

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: