Voorbereiding Sellou-Sfouf 2016

Door : | 0 Reacties | Op : 05-06-2016 | Categorie : SoSo Blog

De bloem hoort langzaam te branden. Begin bij 170 graden and turn up the heat slowly naar 180, 190 en dan 200 graden. Geduld is een schone zaak in deze, omdat het een paar uur duurt, voordat je bloem deze kleur bereikt, maar des te lekkerder achteraf.

De temperatuur gelijk op hoog zetten geen optie? Nee, want vaak is het zo dat de bloem dan niet egaal kleurt en een bittere, verbrande kleur en smaak krijgt; niet lekker dus !

Ik houd van een kruimelige sellou, dus maal ik de gebakken amandelen en overige, geroosterde ingrediënten wat groffer. Olijfolie, oranjebloesemwater, roomboter, honing, verse kaneel (kaneelstokjes fijnmalen) maken de sellou compleet !

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: