Wat heeft mijn zoektocht naar Kennis opgeleverd?

Door : | 0 Reacties | Op : 21-06-2017 | Categorie : SoSo Blog

In een kort tijdsbestek heb ik geleerd dat de maand Ramadan staat voor het gedenken van de gunsten van onze Schepper Allah.

Een maand die het mogelijk maakt om met een schone lei te beginnen, om dichter tot Allah te komen, Hem te aanbidden, Hem dankbaar te zijn, naar Zijn Tevredenheid te zoeken en de zegeningen te tellen. Tegelijkertijd is het ook een moment om stil te staan bij behoeftigen en minderbedeelden.

Ramadan, de negende maand van de Islamitische kalender, waarin de Koran is neergezonden als Waarheid, Licht en Leiding voor de gehele mensheid. Met kennis komt ook een stukje wijsheid mee, dus in principe heb ik vooruitgang geboekt !

Vandaag (in de nacht van woensdag op donderdag) breekt ‘Lailat ul Qadr’ aan: De Waardevolle Nacht/Nacht van de Beslissing. De 27ste dag van deze Heilige maand Ramadan.

Deze mooie gelegenheid, dit geschenk, laat ik niet aan mij voorbij gaan, zonder Hem dankbaar te zijn voor de gunsten die Hij aan mij (ons) heeft geschonken.

Voor meer informatie met betrekking tot deze Heilige, Waardevolle Nacht, die waardevoller is dan duizend maanden samen, verwijs ik naar het volgend artikel (op deze site te vinden):

‘ Deel 1: Waarom is de maand Ramadan heilig voor Moslims ?’ 

 

De smeekbede voor Lailat ul Qadr:

 

اَللهُمَّ إنَّكَ عَفُوٌّ تُحِبُّ الْعَفْوَ فَاعْفُ عَنِّيْ

Allahôema înnâka ‘affowôen toeh’ibbôe al-3âfwa fa’â3fo ‘ânnî

” O Allah, U bent de Meest Vergevingsgezinde en U houdt van vergeving, dus vergeef mij. “

 

Alvast een hele fijne dag, avond én nacht toegewenst, Wa Salam,

 

Sosokitchen.nl

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: