Weski: Wie Hebben Toestemming Gegeven Voor Volgen Advocaten?

Door : | 0 Reacties | Op : 27-08-2020 | Categorie : SoSo Blog

Weski vraagt zich af of het OM alles maar geoorloofd vindt vanwege de moord op de broer van kroongetuige Nabil B. en Derk Wiersum, de advocaat met wiens bijstand B. zijn kroongetuigedeal had gesloten.

Ze neemt de wetsartikelen door over ‘stelselmatige observatie’ en de inzet van ‘technische hulpmiddelen’. Het Openbaar Ministerie heeft zich volgens haar aantoonbaar en op meerder punten niet aan de wettelijke normen gehouden.

Advocaten Meijering en Van Kleef waren ‘zover haar bekend’ niet als verdachten aangemerkt, stelt Weski, en toch is overgegaan tot die ‘zeer gevaarzettende observatie’ waarbij ‘het grote maatschappelijke belang van het verschoningsrecht’ is geschonden.

Dubai is berucht om ‘mensenrechtenschendingen, martelingen en verdwijnen’, maar die extra risico’s zijn kennelijk niet meegewogen toen Dubai werd verzocht de advocaten te schaduwen. “Al zóu Het OM hebben afgesproken dat hen (advocaten Meijering en Van Kleef) niets zou overkomen, dat zou nog niet zeggen dat Dubai zich aan die afspraak zou houden. En al zou Dubai zich niet aan afspraken hebben gehouden: Nederland zou nooit met een fregat naar Dubai afreizen om daaraan gevolgen te verbinden,” zegt Weski.

Weski vraagt de rechtbank het OM opdracht te geven de advocaten alle stukken te laten inzien over het volgen van advocaten Meijering en Van Kleef, en eventuele andere personen die in het onderzoek Marengo figureren waarover nu nog niets bekend is.

Ze wil ook weten wie toestemming hebben gegeven voor de brisante operatie en wie hier en in Dubai bij het volgen van de advocaten betrokken waren. Ze wil weten of nog andere bijzondere opsporingsmethoden zijn ingezet om Ridouan Taghi te vinden. Ze wil voormalig hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke van het Landelijk Parket verhoren, die toentertijd hoofdverantwoordelijk was voor het onderzoek, en de ook al door Meijering en Flokstra verzochte getuigen zoals de teamleider van Marengo en degene die medio 2019 de Nederlandse liaison-officier was in Dubai.

https://www.parool.nl/nederland/advocaat-meijering-over-taghi-proces-zo-kan-dit-niet-verder

http://www.sosokitchen.nl/advocaat-meijering-over-taghi-proces-zo-kan-dit-niet-verder

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: