Zinloos Geweld!

Door : | 0 Reacties | Op : 03-11-2020 | Categorie : SoSo Blog

Het dreigingsniveau in Nederland wordt niet verhoogd na de aanslag in Wenen. Er is geen informatie die daar aanleiding toe geeft, zegt Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Pieter-Jan Aalbersberg. Het dreigingsniveau staat momenteel op 3 van de 5. Dat wil zeggen dat een terroristische aanslag in Nederland ‘voorstelbaar’ is.

Aalbersberg laat op Twitter weten dat zijn organisatie de situatie “monitort”. “Mijn medeleven gaat uit naar de Oostenrijkers die getroffen zijn of in onzekerheid verkeren.”

De Oostenrijkse regering heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd na de aanslag in Wenen maandagavond waarbij vier mensen om het leven zijn gekomen. Dinsdagmiddag om 12.00 uur wordt een minuut stilte gehouden in het hele land.

“Onze gedachten en ons medeleven gaan uit naar de slachtoffers, de gewonden en andere betrokkenen van de aanslag in deze bijzonder zware uren voor ons land”, zei bondskanselier Sebastian Kurz na de ministerraad van dinsdag. “Deze aanslag is een afschuwelijke daad en een aanval op de vrijheid en democratie van Oostenrijk.”

Enorm veel sterkte toegewenst aan de nabestaanden.

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/terrornacht-in-wien-turkische-manner-vollbringen-heldentat

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: