Amandel-Briwat

Door : | 0 Reacties | Op : 12-07-2013 | Categorie : SoSo Blog

Briwats zijn zoete of hartige filodeeggerechten / hapjes in de vorm van een driehoek.
Ze worden meestal bij de soep of als hapje tussendoor gegeten.
Daarnaast kunnen ze ook als een koekje dienen.

Ik bak de briwats in de oven in plaats van ze te frituren, omdat ze daardoor niet zo vettig zijn.

Op de afbeelding zie je de zoete variant van de briwat.
Wanneer je besluit de amandelbriwats in de oven te bakken, moet ik je erop attenderen dat je de amandelen eerst pocheert, pelt en in olie frituurt.
Vervolgens kun je de amandelen fijn tot grof malen.
Wanneer je de amandelbriwats frituurt, volstaat pocheren en pellen van de amandelen en kun je ze daarna fijn tot grof malen.
Na het bakken dien je de amandelbriwats meteen in de honing onder te dompelen.
Je kunt ze daarna nog met gepocheerde, gepelde en gefrituurde amandelen, amandelstiften, geroosterde sesam of cocos bestrooien.

 

 

 

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: