Maizena – Koekjes
2013-08-07- Moeilijkheidsgraad: Beginner tot Gevorderd
- Bereidingstijd : 0m
Vooraf:
-Gebruik GEEN bakpoeder. Maizena is namelijk al een soort van bakpoeder en wanneer je bakpoeder toevoegt worden je koekjes zo plat als een dubbeltje.
-Je kunt bijvoorbeeld ook kleurstof aan de de koekjes toevoegen, in witte chocolade onderdompelen en crunch / krokant voor de buitenlaag nemen, zoals op de afbeelding hieronder.
Ingrediënten:
-2 eieren
-130 gram suiker
-250 gram ongezouten roomboter(Lidl)
-450 – 460 gram Maizena(Albert Heijn)
Extra:
-Bakpapier
-Bakplaat
-Chocoladepasta(Albert Heijn, puur x 2)
-Cornflakes(Albert Heijn)
Bereidingswijze:
Was de eieren. Dep ze droog en breek ze boven de kom.
Voeg de suiker toe en mix de eieren met de suiker.
Snijd de boter in kleine stukken, doe deze bij de andere ingrediënten en mix alles samen.
Voeg tot slot de Maizena toe.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Vorm kleine balletjes van het deeg (net iets kleiner als een walnoot) en leg op de bakplaat.
Schuif in de voorverwarmde oven en bak de koekjes gaar.
Verwarm de chocoladepasta.
Verpletter de Cornflakes in een pedaalemmerzak.
Dompel de koekjes in de chocolade onder, laat uitlekken en rol de koekjes vervolgens in de Cornflakes.
Geniet van je Maizena-koekjes !
Waardering
(4.5 / 5)
2 x beoordeeld
27.506 views
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/sosokitchen.nl/www/wp-content/themes/sosokitchen/inc/nutritional-info.php on line 9
posted by Samira on 18-08-2015
Ik wil graag meer marokkaans koekjes maken