Inna Lillahi Wa Inna Ilayhi Radji3on

Door : | 0 Reacties | Op : 14-01-2022 | Categorie : SoSo Blog

“Iedere ziel zal de dood proeven. En alleen op de dag der Opstanding zullen jullie je volledige beloning ontvangen. En wie van het Vuur wordt afgehouden en tot het Paradijs wordt toegelaten, heeft zeker gewonnen. En het wereldse leven is slechts een misleidende genieting.”

Soerah Ali Imraan: 3:183

وَنَضَعُ ٱلۡمَوَٰزِينَ ٱلۡقِسۡطَ لِيَوۡمِ ٱلۡقِيَٰمَةِ فَلَا تُظۡلَمُ نَفۡسٞ شَيۡـٔٗاۖ وَإِن كَانَ مِثۡقَالَ حَبَّةٖ مِّنۡ خَرۡدَلٍ أَتَيۡنَا بِهَاۗ وَكَفَىٰ بِنَا حَٰسِبِينَ ٧٤

“Op de Dag der Opstanding zullen Wij weegschalen van rechtvaardigheid opstellen, niemand zal dan in wat dan ook onrechtvaardig behandeld worden. En al gaat het om het gewicht van een mosterdzaadje: Wij zullen het (naar voren) brengen. En Wij zijn als Berekenaars voldoende.”

Soerah Al-Anbiyaa: De Profeten: 21:47

Beste dienaren van Allah. Mensheid. Wat hebben wij voorbereid?

We dienen de strijd niet op te geven en ons niet gewonnen geven aan het wereldse die ons opslokt waardoor wij ons niet kunnen voorbereiden op de dood. Houd je bezig met het verrichten van goede daden, voordat het leven voorbij is!

Allah zwt zegt: “Waar jullie ook zijn, de dood zal jullie bereiken, al bevinden jullie in hoge forten.”

Soerah An-Nisaa- De Vrouwen: 4:78

“Wees in de wereld alsof je een vreemde of een reiziger bent.” Met andere woorden: raak niet gehecht aan dit wereldse leven en gedraag als een reiziger zonder vaste verblijfplaats.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: