Marmita – Question?

Door : | 0 Reacties | Op : 03-09-2020 | Categorie : SoSo Blog

Hoe lang je een marmita moet stoven?

Hoe meer tijd je er voor uit trekt, hoe lekkerder hij wordt. Toch zijn er duidelijke, algemene richtlijnen die je kunt hanteren. Ik laat de marmita zo’n 30, 45 of 60 minuten op laag vuur pruttelen. Natuurlijk kun je dit ook verkorten. De saus krijgt de kans om rustig in te dikken en wordt geconcentreerder van smaak. Het is van belang om goed in te schatten of er nog genoeg saus over is in de marmita. Je kunt geen marmita stoven als er te weinig saus in zit of saus ontbreekt. Je kunt ook geen marmita stoven als er teveel saus in zit. Dit zijn feiten. In principe gaat het om betrekkelijk simpele, maar secuur uitgevoerde kooktechnieken in combinatie met grote aandacht voor alle ingrediënten. Alleen dan krijg je de perfecte marmita.

Voor deze marmita was ik 2,5-3 uur kwijt. Op de afbeelding zie je nog voldoende saus, en het vlees en de groenten hebben alle smaken geabsorbeerd. Ik moet een afweging maken. Of ik laat de marmita nog een half uur sudderen of ik draai het gas omhoog en laat de marmita 5 minuten op hoog vuur intrekken. Ik kies voor het laatste, want het is een cruciaal tijdstip: etenstijd! Dat was de doorslaggevende factor! De basis van een marmita is het halve werk.

Marmita met kip, wortels, sperziebonen en geen aardappelen dit keer, maar gegarneerd met frietjes en wat olijven. De olijven eerst heel kort gekookt, vervolgens met jus afgewerkt en af laten koelen. Zo wordt de marmita een geheel.

En uiteraard nog een pot muntthee erbij gemaakt! 👍

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: