Citroen- Fanta Lemon Cake Recept
Recept:
Ik heb een glas met inhoud 200 ml als maatbeker genomen.
– 4 eieren
– 150 gram suiker (is gelijk aan 1 glas suiker)
– 1 vanillesuiker
– Snufje zout
– 200 ml zonnebloemolie (is gelijk aan 1 glas olie)
– Sap van 1 citroen
– 1 volle eetlepel kokos
– 212 gram bloem (is gelijk aan 2 glazen bloem)
– 66 gram fijne griesmeel (is gelijk aan net iets meer dan een halve glas griesmeel)
– 1 bakpoeder
– 200 ml Fanta Lemon (is gelijk aan 1 glas Fanta Lemon)
– Dr. Oetker Glazuur Wit
*Bereidingswijze:
– Vet de bakvorm in en bestuif lichtjes met bloem. Schud overtollig bloem af (bekijk vorig artikel m.b.t. invetten van de bakvorm)
– Mix de eieren, suiker, vanillesuiker, snufje zout tot een romige massa. Voeg het citroensap en de olie toe en mix nogmaals goed door.
– Doe de kokos erbij en mix nogmaals.
– Zeef bloem, griesmeel en bakpoeder boven de kom en mix met een garde of mixer tot een klontervrij beslag.
– Voeg de Fanta Lemon toe en zie hoe het beslag gaat bruisen. Mix de Fanta Lemon door het beslag, totdat je een mooi, egaal beslag hebt.
– Plaats de cake net onder het midden van de oven. Bak de cake op 170 graden in 1 uur gaar. Check met een prikker of de cake gaar is.
– Met betrekking tot het afkoelen en storten verwijs ik jullie naar vorig artikel.
– Wel het Glazuur in een pannetje met heet water. Knip het zakje open en verdeel het glazuur gelijkmatig over de cake.
Tips:
– Vervang het citroensap door limoensap of neem een combinatie van beiden.
– Vervang de citroen door een sinaasappel en de Fanta Lemon door Fanta Orange of verse sinaasappelsap.
– Voeg eventueel nog wat citroenrasp aan het beslag toe.
– Vervang de kokos door maanzaad, stukjes chocolade, noten of gedroogd fruit.
– Vervang de olie gedeeltelijk of geheel door boter.
– Heb je geen Fanta in huis dan kun je ook koolzuurhoudend water (Spa Rood) of volle melk nemen.
– Wat het glazuur betreft kun je je fantasie de vrije loop laten.
Succes met het bakken van je cake !