Zomervakantie, Afscheid, de laatste 10 dagen van de Ramadan en Lailat ul Qadr 2015 !

Door : | 0 Reacties | Op : 10-07-2015 | Categorie : SoSo Blog

Het is een hele drukke week geweest, maar de zomervakantie is in aantocht…vanmiddag om precies te zijn.

Dat betekent weer afscheidsbedankjes voor de leerkrachten. Mijn zoontje heeft nog een high-tea om het jaar leuk af te sluiten. En nee dit keer heb ik niks gebakken, maar hele lekkere mini-appelflappen bij de bakker besteld !

Ook de laatste tien dagen van de Ramadan zijn deze week ingegaan…lees hieronder :

“Dinsdag 7 Juli, breken met zonsondergang de laatste tien nachten van de Ramadan aan, want dinsdag is de twintigste dag van de maand Ramadan en na zonsondergang breekt de 21e nacht aan.

De 21e nacht is de eerste nacht van de laatste tien nachten.  Deze tien nachten hebben een grote verdienste bij Allah de meest Verhevene. Het zijn de beste nachten van het jaar!

Het was de gewoonte van onze nobele profeet vrede zij met hem om de laatste tien dagen, en met name de nachten, van deze gezegende maand extra goed te benutten.

‘Aicha radia Allaho ‘anhaa overlevert dat de profeet vrede zij met hem zich in de laatste tien dagen van de Ramadan meer inspande voor de aanbidding dan in de overige dagen. [Sahih Moslim]

In deze laatste tien dagen bevindt zich een nacht die beter is dan duizend maanden! Deze nacht is Lailatoelqadr.

Allah zegt:  Voorwaar, Wij hebben hem (de Koran) neergezonden in de Waardevolle nacht (Lailatoelqadr). En wat doet jullie weten wat de Waardevolle Nacht is? De Waardevolle nacht is beter dan duizend maanden. [97:1-3]

Het is niet bekend op welke dag deze gezegende nacht valt. Dit motiveert de moslim om iedere nacht van de laatste tien dagen goed te benutten. Wel is de kans groter in de oneven nachten en het grootst in de 27e nacht. Maar dat is niet zeker, zoals sommigen dat denken.

De nacht breekt islamitisch gezien aan met zonsondergang en niet, zoals we dat gewend zijn, na twaalven”

 

Bij deze wil ik iedereen alvast een hele fijne vakantie toewensen !!

Groetjes !

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: