Chocoladecake

Door : | 0 Reacties | Op : 11-01-2018 | Categorie : SoSo Blog

“Geluk is niet te koop. Chocolade gelukkig wel en dat is bijna..hetzelfde!”, las ik ergens..en ze hebben helemaal gelijk !

Een simpele chocoladecake in een springvorm: diameter 24 cm. Je kunt de chocoladecake ook in een bakblik- of plaat bakken. Als maatbeker heb ik een glas met inhoud 150 ml (15 cl) genomen. Voor een bakvorm met 26 of 28 cm adviseer ik een glas met inhoud 200 ml (20 cl) te gebruiken. Voor een nog hogere cake kun je laatste ook voor de 24 cm gebruiken. Maar dit vond ik wel precies goed !

Recept:

Boter, melk en eieren dienen op kamertemperatuur te zijn.

A-4 eieren (wassen en droogdeppen)

B-1 glas suiker= 150 gram suiker (zoetekauw neemt >150)

C-1 vanillesuiker

D-snufje zout

E-1 pipetje boter-vanillearoma (dr.Oetker, zie onderstaande afbeelding) Heb je deze niet in huis kun je deze achterwege laten, een theelepel vanille-essence of merg van een vanillestokje toevoegen.

F-1 glas boter= 150 gram boter (roomboter, ongesmolten/ongezouten) In plaats van boter kun je een glas olie nemen= 150 ml olie.

G-2 glazen bloem= 180 gram bloem

H-1/2 glas cacao= 30 gram cacao

I-1 bakpoeder

J-1 glas volle melk= 150 ml volle melk

 

Bereidingswijze:

-De springvorm invetten. Zie volgend artikel voor meer informatie:

http://www.sosokitchen.nl/a-piece-of-cake-of-toch-niet-zo-simpel

-A t/m D goed met elkaar mixen. E en F toevoegen en wederom kort op de hoogste stand mixen. G, H en I gezeefd aan het beslag toevoegen. Tot slot J erbij schenken en kort op de hoogste stand tot een klontvrij beslag mixen.

-Beslag in de springvorm gieten en 1 uur en 15 minuten op 160 graden bakken.

Glazuur: (Ganache)

-150 gram melkchocolade (of je neemt pure chocolade)

-100 ml slagroom

-Breek de chocolade in stukken en doe deze in een kom. Verwarm de room tot aan het kookpunt en giet de room over de chocoladestukjes. Laat even staan en roer dan met een garde tot een klontvrij chocoladeglazuur.

-Laat even afkoelen en verdeel het glazuur over de cake.

 

Succes met bakken !

 

Tips:

Gebruik een deel basterdsuiker. Voeg noten of chocoladestukjes toe aan het beslag. In plaats van melk kun je ongeklopte slagroom gebruiken. In plaats van ganache kun je de chocolade uiteraard ook au-bain-marie smelten en over de cake verdelen. Versier eventueel nog met zelfgemaakte caramel.

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: