Marokkaans brood uit de pan

2013-06-06
  • Bereidingstijd : 0m

Vooraf:

-Handigheid vereist

 

 

Ingrediënten:

-1 kilo bloem(Aldi)
-300 gram fijne griesmeel(Marokkaanse slager/supermarkt)
-20 gram verse gist(de dichtsbijzijnde bakker)
-Zout
-Water

 

 

Extra:

Fijne griesmeel
Bloem

 

 

Bereidingswijze:

Neem een diepe kom. Meng de bloem en fijne griesmeel samen en doe deze in de kom.

Maak een kuiltje in het midden en verkruimel daar de gist in. Giet er voorzichtig het water bij, totdat je een samenhangend geheel krijgt.

Voeg nu het zout toe en kneed het deeg net zolang ,totdat het deeg soepel, maar toch stevig aanvoelt.

Laat het deeg op een warme plek rijzen, totdat het volume is verdubbeld.

Strooi wat bloem en fijne griesmeel op het werkvlak en leg het deeg erop. Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en maak ronde ballen van het deeg.

Neem 3 theedoeken en bestrooi elke theedoek met wat bloem. Leg op iedere theedoek een deegbal en maak het deeg plat met de hand(circa 1 cm) en bedek het deeg met een andere theedoek om schilfering tegen te gaan.

Verwarm de gietijzeren pan. (Anagdam)

Leg de theedoek met brooddeeg op een ronde plaat. (Van hout op maat gemaakt of neem een rond dienblad)
Trek de uiteinden van de theedoek goed naar elkaar toe en probeer in één keer het brooddeeg naar de gietijzeren pan over te hevelen. Dit doe je door het deeg in de gietijzeren pan te ‘gooien’.

Bak het brood aan beide kanten mooi lichtbruin. Ga zo door totdat je alle broden af hebt.

Geniet van je zelf gemaakt brood!

Categorie:
Waardering

(4 / 5)

4 5 10
Rate this recipe

10 x beoordeeld

19.037 views

Related Recipes:
  • Kokos – Cocos Koekjes

  • Thafdath / Harcha – Marokkaanse Griesmeelbrood

  • Kaas – Ham Broodjes

  • Remsemen gevuld met Turkse Kaas en Peterselie

  • Kaas-Prei Taartje

Recipe Comments

Comments (10)

  1. posted by nadia on 14-07-2013

    salaam meid, ik heb jou broodrecept gemaakt en het was heerlijk! bedankt om het met ons te delen!

    shokran
    Nadia

    • posted by SoSo Kitchen on 14-07-2013

      Wa 3alaykom salam Nadia,
      Graag gedaan. Leuk om te horen dat het is gelukt.
      Bsa7tkom !

  2. posted by Oemadam on 17-07-2013

    salaam soso, mag ik vragen hoeveel water ik ongeveer nodig heb?

  3. posted by Djennet El Firdaws on 04-11-2013

    salam alaikom, doe jij bij dit recept geen eitje en suiker erbij?
    kan ik dit ook gebruiken met volkoren bloem? zo ja, welke merk is het beste?
    shokran bezaff xx

    • posted by SoSo Kitchen on 06-11-2013

      Wa alyk salam Djennet,
      Nee, ik doe er geen ei bij en je kunt natuurlijk ook volkorenbloem gebruiken, alleen wil ik je aanraden om de helft gewone bloem te nemen en de andere helft met volkorenbloem aan te vullen.
      Ik gebruik bloem van de Aldi.
      Groetjes !

  4. posted by Djennet El Firdaws on 14-11-2013

    Bedankt, ik dit proberen, maar nog een vraagje waar kan ik goede volkorenbloem vinden? verkoopt aldi ook volkorenbloem?

  5. posted by nadia on 22-02-2014

    salaam meid,

    ik had een vraagje over brood; namelijk brood die koopt in de bakker die is zo heel mals en zit er geel uit denk dat ze safraan in de deeg doen om die kleur te krijgen.
    en die brood word ook in de oven gebakken.
    Heb jij recept hiervan???

    shokran!
    Nadia

    • posted by SoSo Kitchen on 13-05-2014

      Salam Nadia,
      De bakker gebruikt broodverbeteraar. Ik heb wel een recept dat erop lijkt, maar saffraan in brood gebruiken is uit den boze. Ik ga altijd voor natuurlijk !

  6. posted by nisrin on 07-07-2014

    hoeveel water ongeveer? :wink:

  7. posted by Coby on 06-12-2014

    Dat vind ik nou geweldig leuk
    om te zien en ook eens in een echte Marokkaanse keuken te kijken, ik ga het beslist binnenkort ook eens maken….deed eigenlijk al altijd een schepje griesmeel en couscous bij m’n brood in de broodbakmachine…dankjewel voor het delen van het recept.

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: