Lahmacun

2013-07-17
  • Bereidingstijd : 0m

Vooraf:

-Met een glas bedoel ik een Nederlands theeglas met oortje.
-Begin met de vulling, maak daarna het deeg.
-Je kunt de lahmacun in een pizzapan of in de oven bakken.
-Voor meer informatie lees het artikel ‘ Lahmacun ‘

 

1. Ingrediënten voor het deeg:

-1 kilo bloem(Aldi)
-1 bakpoeder(Albert Heijn, dr.Oetker)
-40 gram verse gist(Je dichtsbijzijnde bakker)
-2 eieren
-1 glas zonnebloemolie(Lidl)
-1 glas volle yoghurt(Albert Heijn, eigen merk)
-2 eetlepels boter(Becel, Albert Heijn)
-Zout
-1 theelepel suiker
-Water(lauw)

 

Extra:

-Garde
-Deegroller
-Bloem
-Theedoek

 

2. Ingrediënten voor de vulling:

-1 kilo lamsgehakt(Marokkaanse slagerij)
-2 uien(Lidl of Aldi)
-1 teentje knoflook(Lidl)
-1 rode paprika(Lidl)
-1 groene paprika(Lidl)
-1 tomaat
-Eventueel 1 pepperoni(Hete paprika)(Marokkaanse slagerij)
-1 bosje peterselie(Marokkaanse slagerij)
-1/2 bosje koriander(Marokkaanse slagerij)
-Scheutje olijfolie(Albert Heijn, traditioneel)
-1 eetlepel zoete paprikapuree(Turkse slager)
-1 eetlepel tomatenpuree(Albert Heijn, eigen merk)
-Zout
-Peper
(eventueel lahmacunkruiden)

 

Extra:

-Mixer
-Huishoudfolie

 

1. Bereidingswijze vulling:

Neem een diepe kom en doe daar het gehakt in.

Voeg een klein scheutje traditioneel, de paprika en tomatenpuree toe.

Doe alle overige ingredienten in een mixer en mix het geheel(niet te fijn) en kneed het mengsel door het gehakt heen.

Dek de kom af met huishoudfolie en zet in de koelkast.

 

2. Bereidingswijze deeg:

Neem een diepe kom.

Was je eieren, dep ze droog en breek ze boven de kom.

Voeg de olie en yoghurt toe en mix het even door met een garde.

Doe nu het zout en de suiker erbij en klop het nog even door.

Verkruimel de gist boven de kom en mix alles met een garde door elkaar.

Vermeng de bakpoeder met de bloem en doe de bloem er beetje bij beetje bij.

Voeg nu water bij de bloem, totdat het een behandelbaar deeg wordt.

Smeer nu de boter over het deeg en kneed het deeg net zolang door, totdat je deeg soepel wordt.

Dek de kom met een theedoek af en laat het deeg op een warme plek rijzen, totdat het in volume is verdubbeld.

Zodra het deeg is gerezen bestuif je je werkoppervlak heel licht met bloem en kneed het deeg weer goed door.

Verwarm je oven nu heel goed voor.

Verdeel het deeg in gelijke stukken van 150 tot 200 gram per stuk en vorm ballen van je deeg.

Neem het gehaktmengsel uit de koelkast.

Bestuif je werkoppervlak nogmaals met bloem.

Neem een deegbal voor je en rol met behulp van de deegroller je deeg tot een dunne ronde lap uit.

Besmeer je deeg met het gehaktmengsel. Laat de gehele rand wel vrij !

Bak je lahmacun ongeveer 8 tot 10 minuten in de hete oven.

Geniet van je zelfgemaakte lahmacun ! Bsa7a!

 

 

 

Waardering

(2.7 / 5)

2.7 5 3
Rate this recipe

3 x beoordeeld

4.771 views

Related Recipes:
  • Kokos – Cocos Koekjes

  • Tortilla; Spaans

  • Soso Kitchen’s Red Snapper op een bedje van Paprika-Salsa uit de oven

  • Salsa: Ui-Tomaat-Paprika

  • Penne in Blanke Room – Parmezaanse Kaas – Saus met een vleugje Rozemarijn

Recipe Comments

Comments (4)

  1. posted by meid. on 17-07-2013

    Bedankt voor je recept schat ga het zo maken voor magreb, heeel erg bedankt voor al je moeite die je doet om de recepten met ons te delen. :) kus

    • posted by SoSo Kitchen on 18-07-2013

      Hoi meid,
      Hopelijk heeft het goed gesmaakt! Bsa7tkom !
      Jij ook bedankt !!!

  2. posted by meid. on 18-07-2013

    Ze waren heerlijk schat we hebben ervan genoten hmdl.

    • posted by SoSo Kitchen on 18-07-2013

      Geweldig meid bsa7a !!!! Fijn te horen !!

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: