



Categorie: Brood & Deegwaren , Hapjes , Hoofdgerechten , Nagerechten
Vooraf:
-Ingrediënten zijn goed voor een ronde bakvorm met een diameter van 28 cm.
-Voor een grotere bakvorm kun je uitrekenen hoeveel je van elk ingrediënt nodig hebt en het recept aanpassen.
-Neem een willekeurig koffiekopje als maatbeker.
Ingrediënten:
-4 eieren
-1 kop suiker
-1 vanillesuiker(Dr.Oetker, Albert Heijn)
-1 bakpoeder(Dr. Oetker, Albert Heijn)
-1 kop zonnebloemolie(Lidl)
-3 en 1/2 kop bloem(Aldi)
-1 kop Fanta
Extra:
-Bakpapier(Albert Heijn)
-Boter
-Bloem
-Kwast
-Garde
-Mixer
Bereidingswijze:
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Bestrijk de bakvorm met boter.
Bestrooi de bakvorm met bloem en schud overtollige bloem af.
Verwarm de oven op 170- 180 graden voor.
Mix de eieren met de suiker, vanillesuiker en olie.
Meng de bloem met de bakpoeder.
Voeg de bloem beetje bij beetje toe aan het mengsel en klop met behulp van de garde de bloem goed door het beslag heen.
Voeg tot slot de Fanta toe en meng alle ingrediënten goed samen.
Doe het beslag in de bakvorm.
Bak de cake in 40 tot 45 minuten gaar.
De oven tussentijds NIET openen !
Laat de cake na het bakken op een rooster afkoelen.
Geniet van je cake !
Bekijk ook het artikel ‘Fantakuchen’ voor meer informatie.
(5 / 5)
1 x beoordeeld
16.462 views
posted by narzis28 on 06-08-2013
Bedankt meid voor het recept. Ga het vandaag proberen. Wanneer ga je de koekjes recepten plaatsen zo dat we wat kunnen uitproberen voor eid fitr? Bedankt oegty voor je moeite. Wa salam
posted by karima on 23-10-2013
hoeveel ml gaat in de koffiekopje?
is zo n ned. theeglas (oortje) ook goed
alvast bedankt
posted by SoSo Kitchen on 24-10-2013
Hoi Karima,
Nee geen theeglas met oortje gebruiken voor een bakvorm met bovenstaande diameter. Elk willekeurig koffiekopje moet goed zijn.
Graag gedaan