Scholen Mogelijk Langer Dicht

Door : | 0 Reacties | Op : 25-03-2020 | Categorie : SoSo Blog

“Het zou kunnen dat de scholen ook na 6 april nog dicht moeten blijven. Alles hangt af van een belangrijk corona-onderzoek van het RIVM. De resultaten daarvan zijn mogelijk niet op tijd beschikbaar.

Dat vertelde minister Arie Slob van Onderwijs gisteren in de talkshow Op1. Het RIVM is gisteren een onderzoek gestart naar het ziekteverloop van Covid-19.

De uitkomsten van dat belangrijke corona-onderzoek zullen nodig zijn om te besluiten of de scholen open kunnen of langer dicht moeten blijven.”

“Vandaag is naar buiten gekomen dat op de datum van 6 april mogelijk de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM nog niet bekend zijn”, vertelde Slob.

De ministeries van Onderwijs en Volksgezondheid laten weten ‘op dit moment te werken aan verschillende scenario’s voor de situatie na 6 april’.

Minister Slob zegt morgen hopelijk meer duidelijkheid te kunnen geven over het verloop en de resultaten van het onderzoek.

Besmettelijkheid kinderen

Het onderzoek moet meer duidelijkheid gaan geven over de besmettelijkheid van kinderen. Daarom worden de klachten van honderd gezinnen met corona-patiënten de komende weken door het RIVM bijgehouden. Het gaat om gezinnen verspreid over het hele land.

Belangrijk RIVM-onderzoek

Epidemioloog Patricia Bruijning legt in het televisieprogramma Nieuwsuur uit hoe het onderzoek werkt. “De eerste signalen uit China waren dat kinderen niet besmet raken, maar inmiddels weten we dat dat niet zo is. Ze krijgen er alleen heel weinig klachten van en hebben daarom een ander ziekteverloop dan volwassenen.”

Vragen nog onbeantwoord

Enerzijds is dat goed nieuws, vertelt Bruijning. “Maar tegelijkertijd vragen wij ons af: in hoeverre dragen kinderen bij aan de verspreiding van het virus?” Op die vraag heeft het RIVM nog geen antwoord.

“Of kinderen een besmetting doorgeven aan andere kinderen hebben we nog niet goed kunnen vaststellen”, geeft de epidemioloog toe.

Het onderzoek kon niet eerder beginnen, omdat er niet genoeg beschermend materiaal voor verpleegkundigen die huisbezoeken deden beschikbaar was. Dat schrijft de NOS.

Na 6 april

De ministeries van Onderwijs en Volksgezondheid laten weten ‘op dit moment te werken aan verschillende scenario’s voor de situatie na 6 april’.

Minister Slob zegt morgen hopelijk meer duidelijkheid te kunnen geven over het verloop en de resultaten van het onderzoek.”

Artikel:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5068751/scholen-mogelijk-ook-na-6-april-dicht-corona-onderzoek-rivm

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: