Theaters En Bioscopen Mogen Van Rutte Donderdag Weer Open

Door : | 0 Reacties | Op : 13-11-2020 | Categorie : SoSo Blog

In het leven draait het om keuzes maken. Voor kwetsbaren lijkt het toch verstandiger om thuis te blijven…of in elk geval heel ver uit de buurt te blijven van druk bezochte plekken! 👍

Zoals verwacht kunnen de theaters, bioscopen, zwembaden en bibliotheken komende donderdag weer opengaan, meldt Mark Rutte.

De tijdelijke extra maatregelen van twee weken lopen woensdagavond laat op 18 november af, bevestigde premier Mark Rutte vandaag tijdens zijn persconferentie. „Het was echt voor twee weken”.

Rutte ziet gunstige cijfers opnames

Het is volgens Rutte nog niet precies te zien wat de extra maatregelen hebben opgeleverd. „De verwachting is dat het leidt tot 200 opnames minder op de intensive care en 1200 opnames minder in de ziekenhuizen. En daarnaast betekent het een versnelling van de werking van het pakket maatregelen van 13 oktober, dat dus blijft doorlopen”, aldus Rutte.

Lees ook:

Bioscopen, zwembaden, musea, theaters, pretparken en dierentuinen mogen volgende week hoe dan ook weer open. Dat heeft minister-president Mark Rutte vrijdagmiddag nog een keer benadrukt.

Kan de horeca open met kerst? Het kabinet zegt daar eind volgende week een knoop over door te hakken. Dat blijkt uit een gesprek van Koninklijke Horeca Nederland met minister-president Mark Rutte.

Kerstmis

Het kabinet overlegt de komende dagen verder over een logisch moment om de horecamaatregelen te versoepelen, aldus Willemsen. Daarbij wordt nadrukkelijk ook de kerst besproken. “De premier gaf concreet aan dat hij in de loop van de week duidelijkheid geeft of de horeca met de kerstdagen open kan. Hij snapt dat we dat niet vlak van te voren te horen kunnen krijgen.”

Robèr Willemsen las het bericht ook en zegt te begrijpen waarom Blaauw specifiek de datum 7 januari noemt. “Er zijn geluiden vanuit de veiligheidsregio’s om de opening van de horeca over de kerstvakantie heen te tillen. Dat zou een gedachtegang kunnen zijn, vanuit de overheid. We hebben daar expliciet naar gevraagd, maar het kabinet zegt echt te kijken wat in december mogelijk is. Daarin geloof ik de premier op zijn woord.”

https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/binnenland/2020/11/theaters-en-bioscopen-mogen-donderdag-van-rutte-weer-open/

https://www.parool.nl/nederland/horeca-open-met-kerst-er-komt-snel-duidelijkheid-zegt-rutte~bf1fdbb2/

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: