Vliegende Taxi’s Vanaf 2022 De Lucht In Bij Spaanse Steden

Door : | 0 Reacties | Op : 07-11-2020 | Categorie : SoSo Blog

Leuk!!!

De luchttaxi’s zijn onderdeel van het Europese onderzoeksprogramma Horizon 2020. Spanje wil aan de rest van Europa laten zien hoe vliegende taxi’s effectief ingezet kunnen worden.

“We moeten mobiliteit in de stad naar de derde dimensie brengen: de lucht”, aldus Enaire-topman Ángel Luis Arias op een online persconferentie. “En dat moeten we zo effectief en duurzaam mogelijk doen.”

Volgens het Spaans persbericht: (gedeelte)

ENAIRE, de nationale luchtvaartnavigatiemanager, werkt aan Europese projecten om de toekomstige mobiliteit van mensen in stedelijke en voorstedelijke gebieden te beheren door middel van vliegende voertuigen en in het bijzonder luchttaxi’s, evenals activiteiten zoals dronepakketten.

Dit werd gisteren aangekondigd door de algemeen directeur van ENAIRE, Ángel Luis Arias, tijdens het virtuele congres georganiseerd door het officiële college van luchtvaartingenieurs van Spanje met de titel “The future is waiting for us: the new urban air movility”.

ENAIRE is als overheidsinstantie van het Ministerie van Transport, Mobiliteit en Stedelijke Agenda bereid om haar verantwoordelijkheid uit te oefenen en een stuwend en faciliterend effect te genereren voor bedrijven in de particuliere sector of geïnteresseerde overheidsinstanties, zodat Spanje een van de leiders op het gebied van ontwikkeling kan zijn en de werking van deze nieuwe sector ”, aldus de algemeen directeur van ENAIRE.

ENAIRE werkt intensief aan U-Space sinds de oprichting door de Europese Commissie, met de publicatie van de “U-Space Blueprint” in 2017, samen met en deelname aan nationale en internationale projecten.

Het DOMUS-project, geselecteerd door de gemeenschappelijke onderneming SESAR om U-Space-demonstranten in Europa te evalueren, dat onder leiding van ENAIRE 17 privébedrijven en openbare entiteiten in Spanje coördineerde, met een budget van 4 miljoen euro.

Het DOMUS-project werd afgesloten met de voltooiing van enkele validatieoefeningen van het U-Space-concept die succesvol waren, zowel voor de uitvoering van de gelijktijdig digitaal beheerde operaties als voor de demonstratie van het operationele concept en zijn architectuur.

ENAIRE is het bedrijf van het Ministerie van Transport, Mobiliteit en Stedelijke Agenda dat de luchtvaart in Spanje beheert. Het biedt luchthavencontrolediensten op 21 luchthavens, waaronder die met het meeste verkeer, en en-route- en naderingscontrole via vijf controlecentra: Barcelona, ​​Madrid, Gran Canaria, Palma en Sevilla. Daarnaast ontvangen 45 luchtverkeersleidingstorens communicatie-, navigatie- en bewakingsdiensten van ENAIRE.

In 2019 beheerde ENAIRE 2,1 miljoen vluchten van en naar 4 continenten (Europa, Amerika, Azië en Afrika), goed voor 320 miljoen passagiers.

ENAIRE is de vierde Europese luchtverkeersbeheerder en maakt, in een vastberaden engagement voor Single Sky, deel uit van internationale allianties zoals SESAR Joint Undertaking, SESAR Deployment Manager, Alianza A6, iTEC, CANSO en OACI.

ENAIRE werkt intensief aan U-Space sinds de oprichting door de Europese Commissie, met de publicatie van de “U-Space Blueprint” in 2017, samen met en deelname aan nationale en internationale projecten.

https://www.nu.nl/tech/6088936/vliegende-taxis-vanaf-2022-de-lucht-in-bij-spaanse-steden

https://www.enaire.es/es_ES/2020_11_03/ndp_enaire_proyectos_europeos_uam

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: