Geen Publicatieverbod Voor Rapport Onderwijsinspectie Over Cornelius Haga Lyceum

Door : | 0 Reacties | Op : 11-07-2019 | Categorie : SoSo Blog

Den Haag, 11 juli 2019

De voorzieningenrechter heeft vandaag bepaald dat de onderwijsinspectie het rapport over het Cornelius Haga Lyceum mag publiceren. De school had zich verzet tegen de vaststelling van het rapport in de huidige vorm en de publicatie ervan. Volgens de rechtbank is er geen aanleiding om de publicatie van het rapport te verbieden.

Bron: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Den-Haag/Nieuws/Paginas/Geen-publicatieverbod-voor-rapport-onderwijsinspectie-over-Cornelius-Haga-Lyceum–.aspx

Vandaag ben ik door een aantal journalisten benaderd en ik wil graag het volgende mededelen:

-Het inspectierapport gaat over de school en het onderwijs. Alle uitspraken gaan dus over de school, het onderwijs en het bestuur. Niet over ouders. Daarom is het ook niet vreemd dat de ouders zich niet herkennen in het volgend geschetst beeld:

“De inspectie wijst erop dat veel leerlingen van huis uit ‘geen verdraagzaamheid en het afwijzen van discriminatie ten opzichte van seksuele diversiteit en antisemitisme’ zouden meekrijgen.”

-Minister Arie Slob (onderwijs) wil dat de huidige leiding van het Cornelius Haga Lyceum opstapt en plaats maakt voor een nieuw bestuur. Wat ik daarop te zeggen heb?

Ik wens het bestuur veel wijsheid toe en hoop dat ze in het belang van de leerkrachten, ouders en leerlingen een verstandige keuze maakt.

Tot slot: zoek verbinding met elkaar. Ga met elkaar in gesprek over onderwerpen die een grote impact hebben op de samenleving.

Sohela Amjahed

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/artikel-rtl-nieuws-zaak-cornelius-haga-lyceum-kent-geen-winnaars-en-is-in-landsbelang

http://www.sosokitchen.nl/sneak-peek-paleis-van-justitie-kort-geding-chl-fragment-ja-ben-ik-?

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: