Maanzaad-Kokos Cake

Door : | 0 Reacties | Op : 03-02-2019 | Categorie : SoSo Blog

Een simpele, maar lekkere cake voor elk moment van de dag. Dit is niet de maanzaad-griesmeel-besbousa-siroop cake. Jullie hebben deze cake ooit in het verleden gezien, in volgend artikel:http://www.sosokitchen.nl/eid-ul-fitr-2017#!prettyPhoto Ik had de cake toen in de Nordic Ware bakvorm gemaakt met suikerfeest. In plaats van bloem en kokos had ik toen bloem en griesmeel genomen en in plaats van vanilla extract, vanillesuiker toegevoegd. Het recept had ik al in mijn omgeving gedeeld, maar vandaag plaats ik het recept op de site ! De cake was echt een hit !

Ik heb een glas 12,5 cl gebruikt (125 ml) en een springvorm van 24 cm. Voor een nog hogere cake kun je een glas van 15 cl (150 ml) of 20 cl (200 ml) nemen. Voor de Nordic Ware bakvorm neem je een groot glas en citroensap/lemoncurd x2.

Ingrediënten:

A-4 eieren

B-Snufje zout

C-1 glas suiker

D-1 theelepel vanilla extract met zaadjes. Let op: maakt je cake wat donkerder. Als je dat niet in huis hebt neem je 1 zakje vanillesuiker.

E-1 eetlepel verse citroensap

F-1 eetlepel lemoncurd (kun je achterwege laten als je dat niet in huis hebt, neem dan wat citroenrasp)

G-1 glas zonnebloemolie

H-2 glazen bloem

I-1/2 glas kokos (halve glas)

J-1 bakpoeder

K-1 glas volle melk

L-3 eetlepels maanzaad

Topping:

-2-3 eetlepels crème fraîche

-1 eetlepel lemoncurd

-poedersuiker

-Maanzaad

Bereidingswijze:

-De springvorm invetten. Zie volgend artikel voor meer informatie:http://www.sosokitchen.nl/a-piece-of-cake-of-toch-niet-zo-simpel

-A t/m E goed mixen. F en G toevoegen. H, I, J boven de kom zeven en tot een klontvrij beslag mixen. Tot slot K en L toevoegen en met een garde door het beslag roeren. Het beslag in de springvorm gieten. Ongeveer 1 uur op 160 graden in de oven bakken.

Als de cake is afgekoeld meng je de crème fraîche met de lemoncurd en poedersuiker naar smaak. Doe deze in een boterhamzakje, knip het puntje eraf, versier de cake en bestrooi met maanzaad.

Tips:

-Vervang de olie door boter.

-Je kunt de kokos vervangen door bloem, maizena of griesmeel.

-Je kunt nog citroenrasp toevoegen.

-Witte chocolade aan de topping toevoegen is ook een optie of maak een roomkaasglazuur.

-Tot slot kun je maanzaad als extra toevoeging gebruiken in talloze koekjes, toetjes, broodjes en cakes.

Succes met bakken !

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: