Penne in Blanke Room – Mascarpone – Italiaanse Kruiden – Saus met gegrilde Champignons en Kipstukjes

2013-07-27
  • Bereidingstijd : 0m

Vooraf:

-Met een glas bedoel ik een Nederlands theeglas met oortje.

 

 

Ingrediënten:

-250 gram kipfilet(Marokkaanse slagerij)
-Penne(Albert Heijn of Lidl, 500 gram)
-Champignons(Albert Heijn of Lidl)
-Olijfolie traditioneel(Albert Heijn)
-2 uien (Lidl of Aldi)
-2 teentjes knoflook(Lidl of markt)
-1 geschilde stengel bleekselderij(Lidl of Albert Heijn)
-1/2 bosje peterselie(Marokkaanse slagerij)
-1/4 bosje koriander
-Italiaanse kruiden(Albert Heijn)
-500 ml room(Albert Heijn)
-125 gram mascarpone(Galbani, Albert Heijn)
-1 glas water
-Zout
-1/2 theelepel zwarte peper(Albert Heijn)
-1/2 theelepel paprikapoeder(Albert Heijn)
-1/2 theelepel uienpoeder(Albert Heijn)
-1/4 theelepel knoflookpoeder(Albert Heijn)
-Citroensap

 

 

Extra:

-Staafmixer
-Grill
-Rucola(Albert Heijn)
-Slaversierder(Albert Heijn)

 

 

Bereidingswijze:

Was de kipfilet, laat deze uitlekken en snijd de kipfilet in blokjes.

Neem een kom en doe daar een scheutje olie, een paar druppels citroensap, zout, paprikapoeder, zwarte peper, uienpoeder, knoflookpoeder en een halve eetlepel Italiaanse kruiden in.

Voeg de kipfilet toe en laat de kip minimaal een half uur marineren.

Neem een pan en voeg een scheutje olijfolie en zout toe.

Versnipper de ui en knoflook en fruit deze kort aan.

Voeg de geschilde en in stukken gesneden bleekselderij, peterselie, koriander, een halve eetlepel Italiaanse kruiden en wat zwarte peper toe en fruit nog even aan.

Voeg room, mascarpone en water toe, mix het geheel, laat de saus opkoken, totdat er een gebonden saus ontstaat en zet het vuur daarna uit.

Doe de penne in een pan met ruim water, een beetje olie en zout.

Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing gaar en giet af.

Doe de penne weer terug in de pan, overgiet met de saus, vermeng alles samen en verwarm nog kort op een laag vuurtje.

Was de champignons. Verwijder een stuk van de steel en snijdt ze in stukken van twee of vier.

Besmeer de champignons met wat olie, bestrooi met zout; bak of grill de champignons en zet ze apart.

Verhit de grill en grill de kipstukjes aan beide kanten, totdat de kipstukjes gaar zijn.

Maak het bord op met de pasta, gegrillde kip, champignons, rucola en bestrooi met de slaversierder.

Eet Smakelijk ! Bsa7a wa Ra7a !

Categorie:
Waardering

(4 / 5)

4 5 4
Rate this recipe

4 x beoordeeld

10.735 views

Related Recipes:
  • Tortilla; Spaans

  • Soso Kitchen’s Red Snapper op een bedje van Paprika-Salsa uit de oven

  • Salsa: Ui-Tomaat-Paprika

  • Penne in Blanke Room – Parmezaanse Kaas – Saus met een vleugje Rozemarijn

  • Tagliatelle in Tomaten – Room – Saus met Kruiden en Garnalen

Recipe Comments

Comments (7)

  1. posted by meid. on 27-07-2013

    Bedankt lieverd voor het recept en voor de moeite. :-P en je nieuwe recepten zien er yummmmmmm eruit .ga zo dooor

  2. posted by oemsafiyya on 27-07-2013

    Heerlijk recepten allemaal ga ze allemaal uitproberen en ik kijk uit naar naar alle je ander recepten!!

    • posted by SoSo Kitchen on 27-07-2013

      Dankjewel Oemsafiyya,
      Komt goed !!

  3. posted by Khadija on 03-10-2013

    Salam ou 3likoum, vind je site echt geweldig! Wil dit recept graag uit proberen, alleen bedoel je me room kookboek of slagroom? :oops: :oops: groetjes khadija

  4. posted by Khadija on 03-10-2013

    Kookroom bedoelde ik :lol:

    • posted by SoSo Kitchen on 11-10-2013

      Hoi Khadija,
      Hahah je laat me lachen meid, dankjewel …ik bedoel de gewone slagroom in de koeling van de Albert Heijn te vinden.
      Shokran :wink:

  5. posted by Khadija on 14-08-2014

    Het recept ziet er heerlijk uit! Ik lees dus dat je slagroom nodig hebt maar is dat niet te zoet? Mag je ook kookroom gebruiken? Je site ziet er trouwens super uit. Echt leuk!

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: