Marmita met Lamsvlees, Aardappelen, Wortels en Sperziebonen

2013-07-21
  • Bereidingstijd : 0m

Vooraf:

-Vermijd saffraanpoeder. Saffraanpoeder is bewezen slecht te zijn voor de gezondheid, omdat het een kunstmatige kleurstof is.
Gebruik in plaats van saffraanpoeder de saffraandraden(s3afran el 7or) en- / of kurkuma. Beide zijn natuurlijke producten.
-Bekijk het artikel ‘ Tajine versus Marmita ‘ voor meer informatie.

 

Ingrediënten:

-1 of 2 kilo lamsvlees(afhankelijk van hoeveel je zelf wilt, Marokkaanse slagerij)
-Klein scheutje olijfolie traditioneel(Albert Heijn, eigen merk)
-Klein scheutje olijfolie extra vierge(Albert Heijn, eigen merk)
-Een miniscuul citroenschijfje(Albert Heijn)
-1 grote ui(Lidl of Aldi)
-1 teentje knoflook(Lidl)
-1/4 rode paprika(Lidl)
-2 kleine tomaten of 1 grote tomaat(Lidl)
-5 takjes peterselie(Marokkaanse slagerij of Albert Heijn))
-5 takjes koriander(Marokkaanse slagerij of Albert Heijn)
-Wortels(afhankelijk van hoeveel je zelf wilt, Lidl)
-Sperziebonen(afhankelijk van hoeveel je zelf wilt, Lidl)
-Kruimige aardappelen(afhankelijk van hoeveel je zelf wilt,Lidl)
-Zout
-2 of 3 Saffraandraadjes(Albert Heijn)
-1 klein afgestreken theelepel kurkuma(Albert Heijn)
-1 klein afgestreken theelepel zwarte peper(Albert Heijn)
-1 klein afgestreken theelepel witte peper(Albert Heijn)
-1 klein afgestreken theelepel komijn(Albert Heijn)
-1 klein afgestreken theelepel gember(Albert Heijn)
-1/2 theelepel rode paprikapoeder(Albert Heijn)
-1/2 theelepel tomatenpuree(Albert Heijn)
-Water

 

 

Extra:

-Pan met deksel
-Koriander

 

 

Bereidingswijze:

Was je vlees met koud water en laat het vlees even uitlekken.

Neem een pan met deksel en schenk daar de olijfolie in en voeg het zout, de in klein gesneden ui, knoflook, paprika en citroenschijfje toe.

Braad het vlees goed aan, totdat het vlees zichtbaar is dichtgeschroeid.

Voeg nu de kruiden, koriander en peterselie aan de pan toe en roer nog kort door.

Giet water in de pan, totdat het vlees net onder komt te staan en voeg nu de tomatenpuree toe.

Zet de pan op een hoog vuurtje en laat het water opkoken.

Neem de sperziebonen voor je. Snijd de punten af aan het uiteinde van de sperziebonen en leg de sperziebonen in een kom met koud water.

Schil de wortels. Snijd de wortels door midden en halveer de wortels.
Doe de wortels in een kom met koud water en voeg een klein beetje citroensap toe, zodat de wortels niet bruin kleuren.

Schil nu de aardappelen. Halveer de aardappelen of snijd ze in parten van vier.
Doe de aardappelen in een kom met koud water om verkleuring tegen te gaan.

Zodra het water opkookt, voeg je de wortels toe.

Wanneer de saus in de pan aanzienlijk aan het minderen is zet je het vuur lager en voeg je de sperziebonen toe.

Zet nu het vuur weer hoger en laat alles weer goed opkoken.

Zodra de wortels en sperziebonen gaar zijn voeg je de aardappelen toe en zet het vuur hoger.

Schil de tomaten en leg ze in de pan bovenop de aardappelen.

Wanneer de saus weer opkookt draai je het vuur terug en laat het geheel nog sudderen, totdat de aardappelen gaar zijn.

Proef de saus en voeg nog eventueel zout toe aan de marmita.

Houd wel in de gaten dat je genoeg arwa-saus overhoud aan het einde.

Verdeel nog wat fijn gesneden koriander over de aardappelen.

Zodra alle ingrediënten goed gaar zijn kun je je marmita opdienen.

Eet smakelijk ! Bsa7a !

Categorie:
Waardering

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 x beoordeeld

18.596 views

Related Recipes:
  • Tortilla; Spaans

  • Soso Kitchen’s Red Snapper op een bedje van Paprika-Salsa uit de oven

  • Salsa: Ui-Tomaat-Paprika

  • Penne in Blanke Room – Parmezaanse Kaas – Saus met een vleugje Rozemarijn

  • Penne in Blanke Room – Mascarpone – Italiaanse Kruiden – Saus met gegrilde Champignons en Kipstukjes

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: