Onno de Jong Tweede Advocaat Kroongetuige Nabil B.

Door : | 0 Reacties | Op : 11-07-2020 | Categorie : SoSo Blog

Succes! 👍

“Kroongetuige Nabil B. wordt sinds vrijdag ook bijgestaan door advocaat Onno de Jong. Hij vormt een team met collega-advocaat Peter Schouten en met misdaadverslaggever Peter R. de Vries.”

Dat bevestigde De Jong aan De Telegraaf. „De kroongetuige heeft me dit enige tijd geleden verzocht. Ook heeft hij gevraagd samen te werken met confrère Schouten. Na nauw overleg met elkaar hebben we besloten een team te vormen om de kroongetuige van de best denkbare rechtsbijstand te voorzien”.

De Jong en Schouten worden bijgestaan door Peter R. de Vries, die optreedt in de rol van vertrouwenspersoon en woordvoerder van de familie zonder directe toegang tot Nabil B.Lees ook: Peter Schouten nieuwe advocaat kroongetuige Nabil B.

De eerdere advocaat van Nabil B., Derk Wiersum, werd in september vorig jaar doodgeschoten. Daardoor waren veel advocaten huiverig de verdediging op zich te nemen. Nabil B. maakte deel uit van de criminele organisatie rond de in december in Dubai opgepakte Ridouan Taghi, maar stapte in 2017 over naar de politie en legde verklaringen tegen hem en andere verdachten af in het Marengo-proces.

Onno de Jong stond eerder al kroongetuige Fred Ros bij in het liquidatieproces Passage,en was ook advocaat van kroongetuige Tony de G. in het proces tegen motorbende Caloh Wagoh. Op de website van zijn advocatenkantoor ICE Advocaten zegt De Jong dat hij daardoor gespecialiseerd is geraakt in kroongetuigen: „Nadat ik in het Passageproces één van de kroongetuigen heb verdedigd, is het bijstaan van dergelijke en/of bedreigde getuigen min of meer mijn core business geworden. Net als het bijstaan van verdachten in speciale posities en het maken van ‘deals’ in strafzaken”.

De Jong zegt tegen De Telegraaf de verdediging van Nabil B. gewoon onder zijn eigen naam te voeren, omdat hij vindt dat het niet op anonieme basis gedaan kan worden. Dat deed de eerste opvolger van de vermoorde Wiersum op advies van het OM wel.”

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/onno-de-jong-tweede-advocaat-kroongetuige-nabil-b

Lees ook:

Kroongetuige Nabil B. heeft een tweede advocaat: Onno de Jong, specialist in het bijstaan van kroongetuigen, gaat Peter Schouten bijstaan, zo bevestigt hijzelf aan het AD, na berichtgeving van de Telegraaf.” 

,De kroongetuige heeft het me gevraagd en ik heb er natuurlijk even bij stilgestaan of ik dit wilde doen, gezien alle omstandigheden, maar ik vond dat ik mezelf anders niet meer in de spiegel kon aankijken. Dit is gewoon mijn werk’’, aldus De Jong. ,,Het gaat gewoon om iemand die getuigt tegen een andere verdachte, in feite niks speciaals. Ik ga me nu rustig inlezen, in september beginnen de verhoren weer.”

De Jong is ervaren als advocaat van kroongetuigen. De raadsman stond in het verleden Fred Ros bij in het Passageproces. In het proces tegen motorbende Caloh Wagoh verdedigt De Jong kroongetuige Tony de G.

De advocaten van Nabil B., kroongetuige in het proces tegen de gevreesde criminele organisatie van de in december in Dubai opgepakte Ridouan Taghi, worden zwaar beveiligd na de liquidatie van B’s vorige advocaat, Derk Wiersum.

De Jong zegt ‘bepaald niet blij’ te zijn met het feit dat de ex-advocaat van Nabil B. onlangs op deze site uit de school klapte. ,,Peter Schouten en ik hebben daarover een klacht ingediend bij de deken van de Orde van Advocaten. Ik heb er geen enkele twijfel over dat het proces mét de kroongetuige gewoon doorgaat. Er is nu behoefte aan rust in de tent.”

https://www.ad.nl/binnenland/onno-de-jong-tweede-advocaat-nabil-b-anders-kon-ik-mezelf-niet-meer-in-spiegel-aankijken

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/peter-schouten-definitief-advocaat-van-kroongetuige-nabil-b

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: