



Categorie: Brood & Deegwaren , Hapjes , Hoofdgerechten , Nagerechten
Vooraf:
-Met een glas bedoel ik een nederlands theeglas met oortje(Ikea)
Ingrediënten:
-Penne(Albert Heijn of Lidl, 500 gram)
-100 gram Parmezaanse kaas-Grana Padano
(Albert Heijn of Lidl)
-Olijfolie mild(Albert Heijn)
-2 uien(Lidl of Aldi)
-2 teentjes knoflook(Lidl)
-1 Stengel bleekselderij(Albert Heijn of Lidl)
-1/4 bosje peterselie(Marokkaanse slagerij)
-Thijm(Albert Heijn)
-Rozemarijn(Albert Heijn)
-Zout
-Zwarte pepermolen(Albert Heijn)
-500 ml room(Albert Heijn)
-1 glas water
(Foto links met stukjes kipfilet uit de oven)
Extra:
-Staafmixer
-Vergiet
Bereidingswijze:
Neem een pan en doe daar een scheutje olijfolie in.
Voeg het zout, de versnipperde ui, knoflook, geschilde en in stukken gesneden bleekselderij toe en fruit het geheel even aan.
Doe de peterselie en een snufje thijm in de pan, fruit even door en blus af met de room en een glas water.
Neem een staafmixer en mix het geheel tot een gladde saus.
Voeg wat zwarte peper toe met behulp van de pepermolen en laat het geheel opkoken.
Voeg tot slot de parmezaanse kaas toe en laat het geheel op een laag vuurtje sudderen, totdat de saus duidelijk is ingedikt.
Zet een pan met water op het vuur.
Voeg zout en olie aan het water toe en doe daar de penne in.
Neem een grote rozemarijntak, doe de tak bij de penne in de pan en laat meekoken.
Giet de penne af en neem de rozemarijntak eruit.
Voeg de penne bij de saus en verwarm het geheel even op.
Serveer eventueel nog met een rozemarijntakje.
Eet Smakelijk ! Bsa7a !
(5 / 5)
1 x beoordeeld
7.027 views