Remsemen gevuld met Turkse Kaas en Peterselie

2013-07-25
  • Bereidingstijd : 0m

Vooraf:

-Wees matig met zout.
De kaas in pekelwater bevat voldoende zout.
-Je kunt het recept ook aanpassen en de helft of een kwart van de ingrediënten nemen.
-Voor meer informatie bekijk de artikelen die over remsemen / lemsemen gaan.

 

Ingrediënten voor het deeg:

-1 kilo bloem(Aldi)
-150 gram fijne griesmeel(Marokkaanse slager/supermarkt)
-Zout
-Water

 

Ingrediënten voor de vulling:

-Turkse kaas in pekelwater(Aldi)
-1 bosje peterselie(Marokkaanse slagerij)

 

Extra:

-Milde olijfolie(Albert Heijn, eigen merk, zie artikel: AH olijfolie)
-Roomboter(Lidl, ongezouten)

 

Bereidingswijze:

Laat de kaas uitlekken en doe deze in een kom.

Snijd de peterselie fijn tot grof, vermeng met de kaas en zet deze tot aan gebruik in de koelkast.

Meng de bloem samen met het griesmeel.

Voeg water toe, totdat je een samenhangend geheel krijgt.

Kneed het deeg even door en voeg dan pas het zout toe.
Zout bindt water en als je dat al in het begin toevoegt bemoeilijkt dat het kneden.
Wees zuinig met zout !!!

Ga door met kneden, totdat je deeg elastisch en soepel aanvoelt.

Snijd het deeg in gelijke stukken vorm daar ballen van. (Iets groter als een mandarijn)

Bedek de gevormde remsemenballen met plastic- of aluminiumfolie en laat de deegballen even staan.

Doe wat fijne griesmeel in ene kom, vul een andere kom tot de helft met milde olijfolie en de andere helft met gesmolten roomboter.

Neem een remsemenbal en druk deze goed uit.

Smeer het olijfolie-botermengsel op het deeg en rol het deeg wat verder uit met je hand.

Keer het deeg en maak de deeglap groter.

Neem de kom met kaas en peterselie uit de koelkast.

Beleg de ronde lap met de kaas en peterselie.

Vouw het deeg(vanuit vooraanzicht) tot het midden dubbel en trek het resterend deeg eroverheen(Bekijk het artikel: “Bereidingswijze remsemen”)

Besmeer met olie en boter en bestrooi wederom met kaas en peterselie.

Vouw nu van links naar rechts of van rechts naar links het deeg naar het midden toe en vouw het overig deel eroverheen, zodat je een vierkanten pakje krijgt.

Ga zo door, totdat je alle ballen op bovenstaande manier hebt uitgewerkt en bedek de remsemenpakjes met plastic- of aluminiumfolie.

Verwarm de anagdam( gietijzeren pan), pizzapan of plaat. Laat deze goed warm worden.

Neem een vierkanten remsemen en druk deze uit. (Ongeveer een halve cm of iets meer).
Neem de remsemen en leg deze voorzichtig op de anagdam.
Tel tot 10 en keer de remsemen om. Houdt daarbij het vuur goed in de gaten.
Indien de remsemen te snel donker wordt, staat je vuur te hoog en moet je het vuur op een lager pitje zetten.
Keer de remsemen om, net zolang, totdat het deeg helemaal gaar is.

Ga zo door, totdat je alle ‘thimsemnien’ (meervoud van remsemen) af hebt.

Geniet van je gevulde remsemen met Turkse kaas en peterselie !

Bsa7a wa Ra7a ! Eet Smakelijk !

remsemen gevuld met turkse kaas en peterselie 2

 

Categorie:
Waardering

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 x beoordeeld

15.885 views

Related Recipes:
  • Kokos – Cocos Koekjes

  • Thafdath / Harcha – Marokkaanse Griesmeelbrood

  • Kaas – Ham Broodjes

  • Kaas-Prei Taartje

  • Lahmacun

Recipe Comments

Comments (2)

  1. posted by Faatje on 25-07-2013

    je foto’s ziet echt heerlijk uit, ik ben heel erg gek op lemsemmen.. wat doe je bakken, bij keokenpan of makla??

    • posted by SoSo Kitchen on 25-07-2013

      Barak Allaho feek Faatje!
      Soms bak ik ze in een Marokkaanse makla/anagdam en soms op zo’n plaat.
      Groetjes,

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: