Topviroloog VS: “Bizar”

Door : | 0 Reacties | Op : 16-07-2020 | Categorie : SoSo Blog

Anthony Fauci, de belangrijkste Amerikaanse viroloog en adviseur van president Donald Trump, zegt woensdag in een interview met The Atlantic dat hij verbaasd is over “bizarre pogingen” van de Amerikaanse regering om hem zwart te maken.

Meerdere Amerikaanse media berichtten maandag al over een gelekt intern document van het Witte Huis. Daarin zouden allerlei foutieve opmerkingen van Fauci staan, over onder meer de effecten van mondmaskers en de ernst van het coronavirus.

Het document zou bewust zijn gelekt om de reputatie van Fauci te beschadigen. Na het lek publiceerde USA Today een opiniestuk van handelsadviseur Peter Navarro, die schrijft dat de viroloog ongelijk had over alles waar zij contact over hadden. Het Witte Huis zei echter niet achter Navarro’s uitspraak te staan.

Topviroloog VS noemt pogingen Witte Huis om hem zwart te maken 'bizar'
Topviroloog VS noemt pogingen Witte Huis om hem zwart te maken ‘bizar’

Fauci zegt woensdag in het interview “geen idee” te hebben waarom het Witte Huis kwaad over hem spreekt. Hij erkent dat zijn adviezen zijn aangepast gedurende de COVID-19-pandemie, maar zegt zich altijd te hebben gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke kennis. Hij vindt de pogingen van het Witte Huis om hem zwart te maken dan ook “bizar”.

Trump en Fauci leven op gespannen voet met elkaar, onder meer omdat de president de Amerikaanse economie weer wil herstarten, terwijl Fauci adviseert dat niet te doen. Trump erkent dat hij het niet altijd met Fauci eens is, maar beweert ook dat de twee “een goede relatie” hebben en “in hetzelfde team” zitten.

https://www.nu.nl/buitenland/6064717/topviroloog-vs-noemt-pogingen-witte-huis-om-hem-zwart-te-maken-bizar

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: