Zo Saboteerde De Coalitie Woensdagavond De Stemming Over Meer Geld Voor De Zorg

Door : | 0 Reacties | Op : 14-08-2020 | Categorie : SoSo Blog

Asjemenou 🤔

Onthoud: De enige politici zijn de chantabele politici! Demo’s, rellen (opzet?) etc.= Trigger! Afleiding! Agenda doordrukken! Spoedwet! Etc.!

“Wie de presentielijst kende, wist dus al de hele dag dat een hoofdelijke stemming voor de coalitie niet te winnen zou zijn” (zie afbeelding onderaan)

…..

“Het debat woensdag over de strijd tegen het coronavirus liep uit op tumult in de Nationale Vergaderzaal. PVV-leider Geert Wilders wilde afsluiten met een hoofdelijke stemming over een motie die pleit voor meer salaris voor zorgmedewerkers. Vervolgens maakten verschillende Kamerleden van de coalitie zich uit de voeten zodat er te weinig parlementariërs in huis waren om die stemming mogelijk te maken. Een plan dat al klaar lag, blijkt nu.

Dit scenario om een onwelgevallige stemmingsuitslag te voorkomen lag al klaar, weet De Telegraaf. De krant schrijft donderdag:

“Achter de schermen valt te beluisteren dat er al maanden geleden binnen de coalitie is nagedacht over een noodgreep om een onwelgevallige stemmingsuitslag te voorkomen. Het kabinet heeft immers geen meerderheid meer in de Tweede Kamer. Het frustreren van het quorum is toen als noodgreep bedacht.”

Bovendien wist de Kamer al ruim van tevoren dat er een hoofdelijke stemming in de lucht hing:

“Meerdere aanwezigen bevestigen dat Wilders enkele uren voor het einde van het debat gewaarschuwd heeft voor de optie om hoofdelijk te stemmen. Dat betekent normaal gesproken dat alle politici niet naar huis gaan.”

De coalitiepartijen hadden sowieso een probleem in het geval van een hoofdelijke stemming weet RTL Nieuws-verslaggever Marieke van de Zilver.

https://tpo.nl/2020/08/13/video-zo-saboteerde-de-coalitie-woensdagavond-de-stemming-over-meer-geld-voor-de-zorg/

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: