Dit Zeiden Rutte En De Jonge Tijdens De Coronapersconferentie

Door : | 0 Reacties | Op : 19-08-2020 | Categorie : SoSo Blog

Dit zeiden Rutte en De Jonge tijdens de coronapersconferentie
Dit zeiden Rutte en De Jonge tijdens de coronapersconferentie

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) gaven dinsdagavond een persconferentie over de huidige situatie rondom het coronavirus in Nederland. Een overzicht van de belangrijkste boodschappen van het kabinet.

  • Geef thuis geen feestjes meer, ontvang maximaal zes gasten: Misschien wel de belangrijkste boodschap van het kabinet was het dringende advies om thuis geen privéfeesten, buurtborrels en familiebijeenkomsten te organiseren. Wie dat toch nog wil doen, wordt verzocht om niet meer dan zes mensen thuis uit te nodigen. In de huiselijke sfeer vinden volgens Rutte en De Jonge namelijk de meeste besmettingen plaats.
  • Scholieren verantwoordelijk voor één op drie besmettingen, minister ziet geen risico: Volgens minister De Jonge zijn scholieren verantwoordelijk voor een derde van de coronabesmettingen in Nederland. Hij ziet de scholieren echter niet als een “drijvende kracht achter de verspreiding van het virus”. Het OMT-advies voor de scholen houdt onder andere in dat leraren en leerlingen 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. Bij een tweede golf zullen leerlingen op scholen ook afstand van elkaar moeten gaan houden, zo luidt het advies van het OMT.
  • Duur van quarantaineperiode teruggebracht van veertien tot tien dagen: De aanbevolen duur van een quarantaineperiode voor mensen die mogelijk met het coronavirus besmet zijn, wordt teruggebracht van veertien tot tien dagen. Dit geldt voor zowel mensen die terugkomen uit een risicogebied als mensen die in contact zijn geweest met een besmette persoon. Het OMT heeft onderzocht of een verkorting mogelijk was en dit bleek zo te zijn. Momenteel wordt nog onderzocht of de wet het toelaat om quarantaine in sommige gevallen te verplichten.
  • Thuiswerken ook na 1 september de norm: Het advies van het kabinet is om voorlopig zoveel mogelijk thuis te blijven werken. Het advies gold sinds medio maart en de voormalige einddatum voor dit advies was 1 september. Volgens premier Rutte laten de huidige besmettingscijfers het echter niet toe om deze einddatum in stand te houden. Aan het huidige advies is nu geen voorlopige einddatum verbonden.

https://www.nu.nl/coronavirus/6071746/dit-zeiden-rutte-en-de-jonge-tijdens-de-coronapersconferentie

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: