Leerplichtambtenaren Gaan Huisbezoeken Afleggen Bij Kwetsbare Kinderen

Door : | 0 Reacties | Op : 02-04-2020 | Categorie : SoSo Blog

Scholen blijven zich ten volle inzetten om op een goede manier invulling te geven aan onderwijs op afstand en doen een beroep op ouders/verzorgers om samen deze crisis het hoofd te bieden. De meeste scholen komen ook met allerlei oplossingen (voorzien kinderen uit (‘arme’) gezinnen van laptops, Chromebooks, nemen regelmatig contact op met de ouders/kinderen etc.) Het enige wat ouders/verzorgers op dit moment horen te doen is gehoor geven aan de oproep van school/leerkrachten. En als dat niet gebeurt ben ik ook van mening dat Leerplichtambtenaren huisbezoeken moeten gaan afleggen bij kwetsbare kinderen.

Tip aan ouders/verzorgers:

Zorg voor een veilige omgeving. Probeer strijd of een ongelukkig kind te voorkomen. Kijk naar wat wel lukt op een dag en leer kinderen gelukkig te zijn in plaats van perfect! Lukt het niet? Zoek hulp! Wat niet gaat gaat niet! Scholen/leerkrachten zullen je niet in de kou laten staan! (uitzonderingen daargelaten)

Moge Allah/God deze kwetsbare kinderen bijstaan!

“Leerplichtambtenaren gaan op grote schaal huisbezoeken afleggen bij kwetsbare kinderen. Het gaat om kinderen die thuis niet geholpen kunnen worden met huiswerk en om kinderen die thuis geen veilige situatie ervaren.

Een woordvoerder van onderwijsminister Arie Slob heeft een berichtgeving van de NOS over dit onderwerp bevestigd. De betreffende groep kinderen dreigt door het sluiten van de scholen tijdens de coronacrisis tussen wal en schip te belanden.

“We merken nu dat het soms moeilijk is om deze kinderen te bereiken”, stelt Slob in een interview met de NOS. “Daarom zullen we de leerplichtambtenaren nu gaan inzetten, niet om te beboeten, maar om met deurbezoeken contact te leggen en ervoor te zorgen dat voor die leerlingen goede opvang kan worden verzorgd.”

De woordvoerder van de minister kan niet zeggen om hoeveel kinderen het exact gaat. Mogelijk bevinden duizenden kinderen zich in probleemgezinnen of ondervinden zij problemen tijdens de weken van thuisonderwijs.

Ook Kindertelefoon signaleert flinke toename probleemgevallen

Leerplichtambtenaren in Zwolle en Ede zijn de afgelopen dagen al langsgegaan bij kwetsbare kinderen.

De Kindertelefoon signaleerde vorige week ook al dat het aantal telefoontjes van kinderen dat momenteel thuis problemen ervaart, flink is gestegen sinds de sociale isolatie van kracht is. Het gaat om gesprekken over huiselijk geweld, seksueel misbruik, ruzie en kinderen die aangeven dat ze niet thuis willen zijn. Het gaat om vele honderden gesprekken per week.”

https://www.nu.nl/coronavirus/6041996/leerplichtambtenaren-gaan-huisbezoeken-afleggen-bij-kwetsbare-kinderen.html

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: