Sellou – Sfouf – Sfoef – Zammita

2013-07-11
  • Bereidingstijd : 0m

Vooraf:

-In de sellou horen ongezouten pinda’s. Ik koop gezouten pinda’s en was al het zout eruit. Vervolgens rooster ik deze droog in de oven.
Indien je dit teveel werk vind, kun je ook ongezouten pinda’s nemen.
-Met een glas bedoel ik een Nederlands theeglas met oortje.
-Bij sommige ingrediënten dient je hand als maatbeker.
-Ik hou van kruimelige sellou, indien je de sellou nog natter wilt hebben, voeg je extra roomboter en olijfolie toe.
-Dit geldt ook voor de suiker; wanneer je de sellou nog zoeter wilt hebben, dien je nog meer suiker toe te voegen.

Ingrediënten:

-1 kilo bloem(Aldi)
-1 zak pinda’s(Albert Heijn, 500 gram)
-1 kleine zak amandelen(Marokkaanse slagerij, 400 gram)
-Hazelnoten(Marokkaanse slagerij)
-Walnoten(Marokkaanse slagerij of Lidl)
-Cocos(Marokkaanse slagerij)
-Venkelzaad(Marokkaanse slagerij)
-Anijszaad(Marokkaanse slagerij)
-Sesamzaad(Marokkaanse slagerij)
-Roomboter(Lidl, ongezouten)
-Olijfolie(Albert Heijn, mild of pure milde Marokkaanse olijfolie) 
-Suiker
-Kaneel(Albert Heijn)
-Mazhar-oranjebloesemwater(Marokkaanse slagerij)
-Honing(Aldi)

Extra:

-Zonnebloemolie(Lidl)
-Keukenpapier(Lidl)
-Gebakken amandelen voor de versiering

Bereidingswijze:

Rooster de bloem in de oven, totdat de bloem bruin kleurt.
De bloem regelmatig omscheppen.
Wanneer de bloem klaar is uit de oven halen en laten afkoelen.

Giet heet water over de amandelen. Blijf erbij staan en kijk of het velletje al begint los te laten. Giet de amandelen af. Pel ze, droog ze af in een schone theedoek en bak de amandelen knapperig en goudbruin in olie.
Laat de amandelen afkoelen.
Zodra de amandelen wat afgekoeld zijn, hou je er een paar apart en maal je de overige amandelen grof.
Laat ze afgedekt op een aparte plek staan.

Was al het zout uit de pinda’s en rooster de pinda’s droog in de oven. Let daarbij wel op dat de pinda’s niet verbranden.
Laat de pinda’s afkoelen, maal deze fijn en laat ze afgedekt staan.

Neem een handvol hazelnoten, walnoten, cocos, venkel-, anijs- en sesamzaad en rooster deze kort in de oven en maal deze iets grof.

Neem één glas suiker en maal deze heel fijn tot poedersuiker.

Meng nu alle bovenstaande ingrediënten met elkaar en voeg een halve glas olijfolie en een halve glas gesmolten roomboter toe.

Voeg nu een ‘orro’ (scheutje) mazhar en één volle eetlepel kaneel aan het mengsel toe en roer het geheel door elkaar.

Tot slot voeg je beetje bij beetje de honing toe, totdat de sellou een samenhangend geheel wordt.

Decoreer de sellou met de achtergehouden amandelen.

Bsa7a wa ra7a!

 

Categorie:
Waardering

(3 / 5)

3 5 2
Rate this recipe

2 x beoordeeld

14.004 views

Related Recipes:
  • Kokos – Cocos Koekjes

  • Thafdath / Harcha – Marokkaanse Griesmeelbrood

  • Kaas – Ham Broodjes

  • Remsemen gevuld met Turkse Kaas en Peterselie

  • Kaas-Prei Taartje

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: