Nasser Zafzafi vs Valse Messias

Door : | 0 Reacties | Op : 01-06-2018 | Categorie : SoSo Blog

Nasser Zafzafi had tijdens een gebedsdienst, vrijdag 26 mei 2017, in een moskee in al-Hoceima protest geuit tegen de preek van de imam. Een paar dagen later, op maandag 29 mei 2017, werd hij gearresteerd. Zafzafi wordt beschuldigd van het beledigen van de imam en van het doen van provocerende uitlatingen. Op die vergrijpen staat een celstraf van zes maanden tot drie jaar.

Hieronder een tekst van Noureddine Adherbal:

“Verhitte discussie vandaag in de rechtbank tussen Nasser zafzafi, leider van de Riffijnse Volksbeweging en Abderrahim Aberkan, #imam van de moskee waar de befaamde gebeurtenissen plaatsvonden die aanleiding gaven tot de arrestatie van Nasser Zafzafi.

Na de eed te hebben afgelegd vertelde de imam van de moskee over de details van het incident voor en zei: “De preek kwam van het Directoraat van Religieuze zaken en deze las ik heel zorgvuldig door, totdat ik het eerste gedeelte afmaakte en ging zitten om me voor te bereiden op het tweede. Ik hoorde iemand roepen.Ik was verrast om Zafzafi, op de tweede rij voor me te vinden terwijl hij naar van links naar rechts beweegt en roept. Ik kan me niet herinneren wat er juist werd gezegd. ik ben nog steeds geschrokken van het incident … Ik had me niet kunnen voorstellen dat een religieus spiritueel moment op die manier zou worden verstoord ”
De imam ging verder:” Hierna stapte ik af van het preekgestoelte en vroeg Zafzafi om hiermee te stoppen. Hij wees naar mij en antwoordde met” zwijg jij a Dajjal”(valse messias/bedrieger). Ik ben naast een paar andere metgezellen gaan zitten tot de chaos voorbij was en hernam het gebed met de aanwezige mensen.”

Na de getuigenis van de imam, vroeg rechter Ali Tarshi van #Zafzafi om voor hem te verschijnen en te reageren op de woorden van de Imam. Nasser aarzelde niet en richtte het woord aan de “getuige” en de rechtbank: “Ik ga dit voor een tweede maal zeggen , deze persoon is inderdaad een dajjal. Hij heeft zelf toegegeven, dat hij zijn preek ontving van zijn werkgever, het ministerie. Hoe is het mogelijk edelachtbare, dat Gods huizen als platform worden gebruikt door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Deze man destabiliseerde de gebedsgangers en zelfs het gehele land”

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: