‘Politie Wiste Sporen Uit Na Dood Informant’

Door : | 0 Reacties | Op : 19-01-2021 | Categorie : SoSo Blog

Lees ook vooraf:

https://www.vpro.nl/argos/lees/nieuws/2020/leidinggevenden-tci-politie-overgeplaatst

BRONNEN ONTHULLEN Nadat een politie-informant aan stukken gezaagd was teruggevonden, heeft de politie cruciale informatie voor de rechtbank verzwegen en sporen van de operatie uitgewist. Dat zeggen betrokkenen, die spreken van een ‘doofpot met IRT-achtige kenmerken’.

Als het lichaam van Freddy Janssen in mei 2015 in pakketjes uit het Brabantse Markkanaal wordt gevist, breekt bij Team Criminele Inlichtingen van de Landelijke Eenheid paniek uit. Janssen was informant van deze spionnendienst van de politie en stuurde de dag voor zijn verdwijning nog een noodkreet uit, zo blijkt uit mails die deze site bezit.

Freddy Janssen was informant van de politie. In mei 2015 werd zijn lichaam in stukken gesneden teruggevonden in het Markkanaal bij het Brabantse Den Hout.
Freddy Janssen was informant van de politie. In mei 2015 werd zijn lichaam in stukken gesneden teruggevonden in het Markkanaal bij het Brabantse Den Hout. © Privebeeld

Dat Janssen informant van de politie was, is achtergehouden voor de rechtbank, die concludeerde dat de Brabander zichzelf van het leven heeft beroofd. Wapenhandelaar Jan B. zou daarbij aanwezig zijn geweest. Hij werd ‘slechts’ veroordeeld voor betrokkenheid bij het wegmaken van Janssens lichaam. In hoger beroep werd hij daarvan vrijgesproken.

Uit onderzoek van deze site blijkt dat Janssen informatie aan de politie doorspeelde over diezelfde Jan B.. Zo stuurde hij een hele reeks foto’s op van wapens die B. in zijn bezit had. Door dit voor de rechtbank te verzwijgen, hebben Openbaar Ministerie en politie een mogelijk motief voor moord achtergehouden, zeggen bezorgde politiemedewerkers.

Deze zaak heeft alle kenmerken van een grote cover-up Anonieme politiemedewerker

Laptops vernield

Na de dood van Freddy Janssen in mei 2015 lijkt de politie actief te hebben geprobeerd sporen uit te wissen van het contact met de informant. Twee belastende rapporten over de politieoperatie waren plotseling onvindbaar, zeggen politiebronnen. Daarnaast zijn wachtwoorden van Janssens mailaccount veranderd en kwamen twee in beslag genomen laptops vernield terug.

Onder politiemedewerkers is de kritiek op het handelen van de afdeling TCI groot. ,,Deze zaak heeft alle kenmerken van een grote cover-up”, zegt een bron. ,,Ik heb niet eerder meegemaakt dat de politie zó alle regels heeft overtreden”, zegt een ander. ,,Vervolgens heeft men een schoonmaakactie gehouden, alle informatie over Janssen moest weg. Dit is een doofpot met IRT-achtige kenmerken”, verwijst hij naar het grote schandaal uit de jaren ’90 waarbij de politie vrijwel alle regels overtrad. 

De Landelijke Eenheid zegt onderzoek te doen naar de feiten die deze site naar voren heeft gebracht. Inhoudelijk wil de politie niet ingaan op ‘individuele casuïstiek’ vanwege de vertrouwelijkheid en gevaarzetting van het werk van TCI.

Brabander Freddy Janssen vindt in 2015 onder mysterieuze omstandigheden de dood. Dat hij informant voor de politie was, houden politie en het Openbaar Ministerie achter voor de rechter. Deze site onderzoekt wat er nog meer is verhuld. ,,Alle spelregels zijn overtreden.” Lees hieronder een reconstructie van wat de politie verhulde…

https://www.ad.nl/binnenland/politie-wiste-sporen-uit-na-dood-informant~a1c967e5/

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: