Woensdag !

Door : | 0 Reacties | Op : 03-10-2018 | Categorie : SoSo Blog

School, boodschappen, tandarts, ortho, cursus, bijles, etc. en je wilt je gezin ook waardige maaltijden voorschotelen. Ik heb 2 uur de tijd om 2 gerechten te bereiden, lunch en avondeten. Vandaag draai ik het om en eten ze met lunch uitgebreid warm. Pasta met gehaktballetjes en voor vanavond heb ik ook alvast ra3das (linzensoep) gemaakt/op het vuur gezet (zie onderstaande afbeelding)

Pastasauzen maak ik altijd zelf met onder andere uien, knoflook, verse tomaten, tomatenpuree, paprika, prei, selderij, peterselie etc. Warm /net van het vuur is de pasta het lekkerst, dus regelrecht van de kookplaat naar de tafel..nog vers gedroogde oregano eroverheen (uit Marokko gehaald, de smaak is intenser), met parmezano bestrooien en klaar !

Wat knoflook betreft: deze knoflook heb ik uit Marokko gehaald. Ik kook mijn hele leven lang met knoflook en eet het ook mijn hele leven lang, maar ik hoor wel vaker om me heen dat mensen geen knoflook gebruiken, omdat het onaangenaam/’naar’ zou ruiken. Ik kan me wel voorstellen dat men ‘naar’ uit de mond ruikt, wanneer men knoflook rauw eet, maar in mijn eten ruik je het niet, je proeft het niet en je ruikt ook niet ‘naar’ na het eten ervan. De geur blijft wel in de vingers achter na het snijden ervan, maar ik was mijn handen daarna gewoon heel goed met zeep en dan verdwijnt de geur. Knoflook is super gezond en het verfijnd de smaak en al je gerechten. Ik geloof dat men de knoflook te vroeg in de pan doet, waardoor het aanbrand en het dan gaat stinken, waardoor men na het consumeren ‘naar’ uit de mond kan ruiken.

Gewoon dagelijks goed je tanden poetsen, flossen etc., 2x per jaar naar de tandarts en 2x per jaar naar de mondhygiëniste dan moet het wel goedkomen ! (Ontstoken amandelen en bacteriële infecties in de mond kunnen ook een boosdoener zijn..dan is het verstandig om een huisarts/KNO-arts te raadplegen)

 

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: