#Marengo-Proces

Door : | 0 Reacties | Op : 26-05-2021 | Categorie : SoSo Blog

Met updates.

In de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp begint de rechtbank woensdag aan het bespreken van de afzonderlijke dossiers in het liquidatieproces Marengo, waarin Ridouan Taghi als hoofdverdachte geldt.

Het Openbaar Ministerie beschouwt Taghi (43) als leider van een bende die verantwoordelijk is voor een reeks moorden in de onderwereld, dan wel pogingen en voorbereidingen daartoe. Na een reeks inleidende zittingen begon de rechtbank in maart aan de inhoudelijke behandeling van de megazaak. Behalve Taghi heeft het OM zestien medeverdachten voor de rechter gebracht.

Update: Zie: Ook In Hoger Beroep Wint Peter R. de Vries Van De Nederlandse Staat

http://www.sosokitchen.nl/peter-schouten-definitief-advocaat-van-kroongetuige-nabil-b

De garderobe van Peter R. de Vries puilt uit van de petten. Leuke titel voor een kunstmatige constructie btw! 🙃

Zie ook: Beroemdheden Als Getuige In De Rechtszaal

http://www.sosokitchen.nl/beroemdheden-als-getuige-in-de-rechtzaal

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/liquidatieproces-marengo-kijkt-vooruit-naar-nieuw-zittingsblok

http://www.sosokitchen.nl/als-een-spannende-film

http://www.sosokitchen.nl/vervolg-aivd-taghi-terrorismekaart

De zitting begint met een mededeling van de advocaten van Nabil B. De kroongetuige heeft besloten voorlopig zijn medewerking aan het Marengo-proces op te schorten. Hij zou vandaag getuigen in de zaak van de moord op Ronald Bakker. Maar zijn advocaat laat weten dat B. voorlopig niet meer naar de zitting komt. 

Update:

Kroongetuige Nabil B. Schort Medewerking Aan Marengo-Proces Op

http://www.sosokitchen.nl/kroongetuige-in-proces-tegen-taghi-schort-deal-met-om-op

Het megaproces tegen Ridouan T. is hervat. Tijdens eerdere zittingen werd kroongetuige Nabil B. ondervraagd. B. laat weten voorlopig zijn medewerking aan het Marengo-proces op te schorten. Vandaag wordt de eerste liquidatiezaak inhoudelijk behandeld, de moord op Ronald Bakker staat centraal.

Voor de moord op Bakker waren er al verdachte signalen

De rechtbank begint met de bespreking van het dossier. Op 9 september 2015, rond half 7 in de avond, komt er bij de politie een melding binnen. Een man in Huizen is in zijn auto neergeschoten. Bij aankomst wordt er nog een poging ondernomen om hem te reanimeren. Zonder succes. Ronald Bakker is door vier kogels geraakt en hij overlijdt ter plekke, leest de rechter voor.

Al snel blijkt tijdens het politieonderzoek dat er onlangs verdachte mensen zijn opgemerkt bij de spyshop in Nieuwegein. Ronald Bakker werkte daar. Hij was een van de oudere medewerkers, en volgens de rechtbank kan het zijn dat mensen daardoor ten onrechte dachten dat hij de baas was of een leidinggevende functie had.

In augustus, een maand voor de moord, viel het medewerkers van de spyshop op dat er vaak een visser zat te vissen in het kanaal tegenover de winkel. Het was een wat onhandige visser, aldus de medewerkers. Bovendien sms’te de visser vaak met twee handen – waardoor het leek alsof hij een Blackberry had. Maar aan de andere kant: de visser ving ook wel eens een vis. ‘Ze wenden aan hem’, constateert de rechter op basis van het dossier.

Tijdens het politieonderzoek blijkt dat deze visser een spotter is, iemand die Bakker voorafgaand aan de moord in de gaten hield. De visser inmiddels in een andere strafzaak veroordeeld voor zijn uitvoerende rol bij de moord op Bakker. 

Kende u deze visser?, wil de rechter van de verdachten weten. Maar zowel Ridouan T, Mario en Mao R. zeggen niks. ‘Dat vat ik dan maar op als een beroep op het zwijgrecht’, zegt de rechter.

Volgens het OM voelde de criminele organisatie van Ridouan T. zich verraden door de spyshop en gaf T. daarom de opdracht om Bakker te laten vermoorden. Want in augustus was de politie bij de spyshop geweest met een vordering: ze hadden informatie nodig in het kader van een grote wapenvondst in Nieuwegein. ‘De spyshop verstrekte alleen informatie als de politie een vordering had’, zegt de rechter. Volgens het OM zou dit het motief voor de moord zijn geweest.

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/verdachte-grote-wapenvondst-hoofddorp-gelinkt-aan-ridouan-taghi

http://www.sosokitchen.nl/marengo-dag-2

http://www.sosokitchen.nl/marengo-morgen-weer-een-dag

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: