OM Blundert En Verspreidt Voor Vierde Keer Foto Kroongetuige Nabil B.

Door : | 0 Reacties | Op : 19-11-2020 | Categorie : SoSo Blog

Vooraf: Wie of wat is het OM?

Het OM is een landelijke organisatie verdeeld over tien arrondissementen.

“De landelijke leiding van het Openbaar Ministerie berust bij het College van procureurs-generaal in Den Haag. Het College bepaalt het landelijke opsporings- en vervolgingsbeleid van het OM. Het College ziet erop toe dat er bij de strafrechtelijke handhaving van de rechtsorde sprake is van samenhang, consistentie en kwaliteit. Het College bestaat uit drie tot vijf leden.
Samen met de staf vormt het College het Parket-Generaal: het landelijke hoofdkantoor van het Openbaar Ministerie.

Het College van procureurs-generaal bestaat uit Gerrit van der Burg, Theo Hofstee, Rinus Otte en Marjolein ten Kroode.”

“Het arrondissementsparket Den Haag is verantwoordelijk voor het afdoen van strafzaken binnen de politie-eenheid Den Haag. Deze eenheid bestaat uit de voormalige politieregio’s Haaglanden en Hollands-Midden.

De leiding van het arrondissementsparket Den Haag is in handen van hoofdofficier van justitie Mr. M. (Michiel) Zwinkels.”

“Het arrondissementsparket Amsterdam is verantwoordelijk voor het afdoen van strafzaken binnen de politie-eenheid Amsterdam. Deze eenheid bestaat uit de steden Amsterdam,  Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel en Diemen.

Bij het Amsterdamse parket werken ruim 400 mensen, onder wie ongeveer 80 officieren van justitie. Aan het hoofd van het parket Amsterdam staan hoofdofficier mr. R.P.H.G. (René) de Beukelaer, plv. hoofdofficier van justitie mr. J.H.A. (Jeroen) Steenbrink en directeur Bedrijfsvoering mw. mr. drs. H. (Hedda) Janssen.”

“Het arrondissementsparket Midden-Nederland wordt gevormd door de regio’s Gooi- en Vechtstreek, Flevoland en Utrecht. Het parket in deze regio werkt met ingang van 24 juni 2013 op één locatie: de Herman Gorterstraat 5 te Utrecht tegenover het Utrechtse Gerechtsgebouw.

Het Openbaar Ministerie in Midden-Nederland is verantwoordelijk voor het afdoen van strafzaken binnen de provincies Utrecht en Flevoland en de regio Gooi- en Vechtstreek.

De leiding van het parket Midden-Nederland is in handen van hoofdofficier van justitie dhr. mr. Rutger Jeuken en directeur Bedrijfsvoering mevr. drs. Sjoukje Deelstra.”

Etc.

“Het Landelijk Parket bestrijdt (inter)nationaal georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. Denk aan mensenhandel, terrorisme, drugshandel, witwassen van misdaadgeld, internationale (oorlogs)misdrijven, kinderporno en kindersekstoerisme en cybercrime. Deze ernstige, vaak onzichtbare, vormen van criminaliteit zijn ontwrichtend voor onze samenleving. Ze vragen om een slimme en innovatieve aanpak in samenwerking met partners binnen en buiten het OM.

Het Landelijk Parket bundelt daarom haar krachten met partijen als de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie, de Koninklijke Marechaussee, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst en andere bijzondere opsporingsdiensten, het openbaar bestuur, de Belastingdienst en private partijen om deze ernstige vormen van criminaliteit tegen te gaan.

Parketleiding:

Hoofdofficier van justitie: mr. J.J.A. Lucas

Plaatsvervangend hoofdofficier van justitie mr. J.J. de Smet-Dierckx”

Het Openbaar Ministerie (OM) Heeft Opnieuw Onbedoeld Een Foto Van Kroongetuige Nabil B. Verspreid, Heeft Het OM Zelf Gemeld. Het Is De Vierde Keer Dat Het OM Een Foto Van B. In Een Strafdossier Laat Zitten.

B. is kroongetuige in de zaak Marengo die onder meer draait om een reeks liquidaties. Ridouan Taghi is hoofdverdachte in de zaak.

Het OM laat weten het “buitengewoon pijnlijk” te vinden dat er weer foto’s van Nabil B. in een dossier zijn terechtgekomen. “Het OM stelt alles in het werk om deze foto’s op korte termijn uit het dossier verwijderd te krijgen.” De foto’s zaten in een proces-verbaal van tienduizenden pagina’s dat is toegevoegd aan het omvangrijke dossier van het onderzoek Eris, waarin Nabil B. een verdachte is. In het Eris-proces staan met name kopstukken en leden van motorclub Caloh Wagoh terecht.

In februari dit jaar vroeg minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid nog opheldering van het OM. Hij wilde weten hoe het kon dat er meerdere malen per ongeluk foto’s van kroongetuige Nabil B. waren verspreid.

https://www.lc.nl/binnenland/Weer-foto-kroongetuige-Nabil-B.-verspreid-via-strafdossier

Lees ook:

Voor De Vierde Keer: Foto’s Van Kroongetuige In Dossier

Er zijn opnieuw foto’s van kroongetuige Nabil B. meegezonden met processtukken van een strafdossier, dat meldt Peter R. de Vries, die de kroongetuige bijstaat als adviseur. Het is de vierde keer dat foto’s van B. zijn verspreid, ondanks herhaaldelijke beloften van het Openbaar Ministerie dat deze fout niet meer voor zal komen.

Beterschap

In het liquidatieproces Marengo is Nabil B. verdacht van medeplegen van enige moorden maar hij is ook kroongetuige tegen onder meer hoofdverdachten Ridouan Taghi en de broers Razzouki. Nabil B. en zijn familie zijn omringd door veiligheidsmaatregelen. B. is gedetineerd op een afgezonderde geheime lokatie. Broer Reduan B. is vermoord, net als een advocaat die B. bijstond.

Uit veiligheidsbelang is afgesproken dat het beeld van de kroongetuige, en bijvoorbeeld namen van familieleden of relaties, niet publiek worden gemaakt.

Toch gebeurde dat verschillende keren. Het Openbaar Ministerie beloofde beterschap. De laatste keer liet het landelijk parket weten dat de werkwijze rond het samenstellen van de (digitale) strafdossiers opnieuw tegen het licht zou worden gehouden en aangepast.

Roos en Doorn

De advocaten van B. hebben woensdag een bericht van het Openbaar Ministerie ontvangen dat toch weer foto’s van B. blijken te zijn verspreid.

Dat is gebeurd in juni van dit jaar in een ander proces, het Eris-proces, tegen een groep moordverdachten die lid zijn van Caloh Wagoh MC. De foto’s zijn rondgezonden aan advocaten van verdachten in dat proces.

Ze zaten in de stukken over de zaken “Doorn” en “Roos”, respectievelijk over de liquidatie van Hakim Changachi en de voorbereiding van de (niet uitgevoerde) liquidatie van Khalid H.. Die zaken maken deel uit van Marengo.

De zaken Marengo en Eris overlappen soms, bepaalde namen figureren in beide dossiers. Het Openbaar Ministerie ziet bijvoorbeeld Ridouan Taghi als de man die opdracht gaf voor sommige moorden in de Eris-zaak, maar Taghi staat alleen terecht in het Marengo-proces.

https://www.crimesite.nl/voor-de-vierde-keer-fotos-van-kroongetuige-in-dossier/

Zie ook:

http://www.sosokitchen.nl/kroongetuige-nabil-b-heeft-spijt-deal-niet-gesloten-als-hij-had-geweten-dat-om-hem-te-snel-zou-presenteren

http://www.sosokitchen.nl/interview-broer-nabil-b-kroongetuige-marengo-proces

http://www.sosokitchen.nl/forensisch-instituut-kraakt-geheime-iphone-van-kroongetuige-nabil-b

http://www.sosokitchen.nl/onno-de-jong-tweede-advocaat-kroongetuige-nabil-b

http://www.sosokitchen.nl/peter-schouten-definitief-advocaat-van-kroongetuige-nabil-b

http://www.sosokitchen.nl/vervolg-aivd-taghi-terrorismekaart

http://www.sosokitchen.nl/advocaat-meijering-over-taghi-proces-zo-kan-dit-niet-verder

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: