‘Kabinet Draait KLM Met Maatregelen De Nek Om’

Door : | 0 Reacties | Op : 22-01-2021 | Categorie : SoSo Blog

Met de nieuwste eisen over coronatesten voor inkomende vluchten tekent het kabinet mogelijk het doodvonnis voor KLM. Dat zegt vakbond De Unie. ,,Tussen neus en lippen heeft het kabinet vandaag misschien wel het ontslag aangekondigd van duizenden KLM’ers.”

Het kabinet eist dat zowel passagiers als cabinepersoneel voorafgaand aan een vlucht naar Nederland een sneltest moet ondergaan. KLM meldde daarop alle intercontinentale en sommige Europese vluchten te moeten schrappen. De luchtvaartmaatschappij wil zo voorkomen dat cabinepersoneel bij een positieve coronatest moet achterblijven in een ver land. ,,Vanuit goed werkgeverschap laten wij nooit crew achter in het buitenland”, aldus een woordvoerder.

De Unie waarschuwt dat als KLM haar lange afstandsvluchten moet stilleggen, dit duizenden banen gaat kosten. ,,En het levert de Nederlandse economie extreme schade op”, zegt De Unie-voorzitter Reinier Castelein.

‘Nul aandacht’

Het ergert Castelein dat het kabinet wel denkt aan honden die moeten worden uitgelaten. ,,Maar dat ook KLM-bemanning valt onder het testbeleid voor inreizenden werd verzwegen. Daarnaast: het reisverbod vanuit Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en heel Zuid-Amerika grijpt sowieso rechtstreeks in op de toekomst van KLM en haar duizenden werknemers. Dat wordt kennelijk op de koop toe genomen: nul aandacht daarvoor tot nu.”

Volgens De Unie zullen reizigers uitwijken naar andere maatschappijen en luchthavens. ,,KLM wordt hier nodeloos hard geraakt in wat juist de kern is van haar verdienmodel, de doorvliegende reiziger. Die reizigers zoeken nu andere overstappunten zoals Frankfurt, Dubai en wellicht is het ook een groeikans voor Istanbul. Hiermee draait het kabinet KLM de nek om en komt ook het herstel van de Nederlandse economie op grotere achterstand te staan.”

KLM wordt hier nodeloos hard geraaktReinier Castelein

https://www.ad.nl/binnenland/kabinet-draait-klm-met-maatregelen-de-nek-om

Plaats een reactie

:wink: :-| :-x :twisted: :) 8-O :( :roll: :-P :oops: :-o :mrgreen: :lol: :idea: :-D :evil: :cry: 8) :arrow: :-? :?: :!: