Marokkaans Brood Met Gerstemeel
(*Aangepast bericht 22:16 uur. Recept staat erbij. Zie onderaan voor recept*)
Even mijn gedachten verzetten, want ik zie alleen maar vreselijke berichten voorbijkomen.
Ik ga samen met mijn dochters brood maken. Ik heb nog wat deeg over en maak daar een stokbrood van.
Het recept volgt nog. Zie hieronder voor afbeeldingen voorbereidingen en eindresultaat van de broden.
Sosokitchen.nl
RECEPT:
Voor 6 medium-broden of 5 grote broden. Voor 9 broden neem je 2 kilo tarwebloem en 1 kilo gerstemeel. Heb je geen gerstemeel? Dan neem je volkoren tarwebloem in plaats van gerstemeel en pas je de overige hoeveelheden aan.
A-1500 gram tarwebloem (=1,5 kg)
B-500 gram gerstemeel
C-250 gram fijne griesmeel/smid
D-1,5 afgestreken eetlepel droge gist
E-1,5 afgestreken eetlepel zout (mag meer of minder zijn
F-4 eetlepels olijfolie
G-Lauwwarm water
Bereidingswijze:
A t/m D gezeefd bij elkaar doen. E en F toevoegen. Vervolgens water (G) toevoegen, totdat het deeg een geheel wordt. Vervolgens met water kneden, totdat je een wat plakkerige deeg hebt (zie onderstaande afbeelding)
Voorts verwijs ik jullie naar het volgende artikel betreft broden vormen en afbakken.
http://www.sosokitchen.nl/recipe/marokkaans-brood-uit-de-pan
http://www.sosokitchen.nl/bereidingswijze-brood-thachnift-en-thagabast
http://www.sosokitchen.nl/zondag
http://www.sosokitchen.nl/1-januari-2018
http://www.sosokitchen.nl/zondag-late-lunch#!prettyPhoto
Als je thachnift, thagabast, batbot, matlo3, linksboven op de site, in de zoekbalk typt dan verschijnen alle artikelen over brood.